SİYASET
Giriş Tarihi : 03-12-2023 18:03   Güncelleme : 05-02-2024 14:37

Işıkal, CHP’den Amasra Belediye başkan aday adayı oldu

Bora Işıkal; Yeniden siyaset sahnesinde!

Işıkal, CHP’den Amasra Belediye başkan aday adayı oldu

Ak Parti ve MHP’nin ittifak yapacağı Amasra’da CHP’nin en güçlü aday adayı Bora Işıkal.

betmüze giriş

    Bora Işıkal CHP’den Amasra Belediye başkan aday adayı oldu. Bora Işıkal 31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimlerde CHP’den Amasra Belediye başkan aday adayı oldu. Bora Işıkal Cumhuriyet Halk Partisi(CHP)Amasra ilçe binasına giderek bugün adaylık başvuru evraklarını ilçe başkanı Ogün Basançelebiye teslim etti.

    Amasra Belediye başkan aday adaylığı müracaatı sırasında Işıkal’a çok sayıda partili ve Amasralı yurttaşlar destek verdi.

   Amasra eski ilçe başkanı Bora Işıkal, 2019 yılındaki yerel seçimler öncesinde yapılan anketlerde 5 aday adayı arasında yüzde 71’le birinci sırada çıkmış ancak aday gösterilmemişti.

    Aktif siyasete bir süre ara veren ancak Amasra halkıyla irtibatını hiç koparmayan Bora Işıkal yeniden siyaset sahnesinde.

    31 Mart 2024’te gerçekleştirilecek olan yerel seçimlerde Ak Parti ve MHP’nin ittifak yapacağı Amasra’da CHP’nin en güçlü aday adayları arasında Bora Işıkal görülüyor.

BU YARIŞTA BENDE VARIM DEMEK İÇİN, BABA OCAĞINDA BİR ARAYA GELDİK

    CHP’den Amasra Belediye başkan aday adaylığını açıklayan Bora Işıkal yaptığı konuşmada; “ Bugün benimle burada olan herkese ayrı, ayrı teşekkür ederim. Biliyorsunuz önümüzde çok önemli bir Yerel Seçim var.

    Bugün, burada, Belediye Başkanlığı aday adaylığı müracaatımı yapmak, bu yarışta bende varım demek için, baba ocağında bir araya geldik. Değerli arkadaşlar, sözlerimi parti özgeçmişimden bahsederek sürdüreceğim. Biliyorsunuz, CHP 1980 ihtilalinde kapatıldı,1992 yılında tekrar açıldı.

    Kurucu İlçe Başkanlığını rahmetli babam Lütfi Işıkal’ın yaptığı dönemde, 1992 yılında bende partimize üye oldum. Sonrasında 1997 yılında İlçe Yönetimine girdim. İki sene İlçe Başkan Yardımcılığı görevinde bulundum. 1999 yılında İlçe Başkanı oldum, görevimi 2004 yılına kadar sürdürdüm.

AMASRA BELEDİYE BAŞKAN VEKİLLİĞİ, PLAN-BÜTÇE KOMİSYONU BAŞKANLIĞI GÖREVLERİNDE BULUNDUM

    2009 Yerel Seçimlerinde Belediye Meclis Üyeliğine seçildim. Bu süreçte Belediye Başkan Vekilliği, Plan-Bütçe Komisyonu Başkanlığı görevlerinde bulundum, Görevlerim devam ederken, 2011 yılında tekrar İlçe Başkanı seçildim. 2019 Yerel Seçimlerinde Belediye Başkanı aday adayı olmak için, İlçe Başkanlığı görevimden 12 Ekim 2018 tarihinde ayrıldım.

    Bütün bu görev süreçlerim içerisinde; Genel, Yerel, Cumhurbaşkanlığı ve referandum seçimleri olmak üzere on bir tane seçim dönemi geçirdim. Örgütümüzün planlı, programlı, azimli çalışmaları sonucunda partimizi gerçekleşen on bir seçimde birinci parti yapma mutluluğuna eriştik.

ANKETLERDE YÜZDE 71 ORANI İLE BİRİNCİ OLMUŞTUM

    Değerli dostlarım, biliyorsunuz 2019 Yerel Seçimlerinde beş kişi, Belediye Başkanlığı aday adaylığı için müracaat etmiştik. Genel Merkezin aday belirlemek için yaptırdığı anketlerde % 71 oranı ile birinci olmuştum. Amasra Halkına bana duyduğu güvenden dolayı teşekkür ediyorum. % 71 oranı ile birinci seçilmeme rağmen aday yapılmadım. Geçmiş dönemi sorgulamıyorum ve bugünden itibaren ileriye bakmak istiyorum. Önümüzde önemli bir seçim var.

    Bu süreçte Belediye Başkanlığını, Belediye Meclis Üyeliklerini ve İl Genel Meclisi Üyeliklerini kazanmak zorundayız. Bu zorlu sınavdan başarı ile çıkarsak ileride yapılacak olan Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde partimizin önü açılmış olacaktır.

    Değerli arkadaşlarım, önce sizlere, sonra çok değerli Amasra Halkına güveniyorum. Çıktığımız bu yolda Karadeniz in, Ülkemizin gözbebeği, Çeşmi Cihan Amasra’mızı ekibimiz ile birlikte, sizlerle ve halkımızın desteği ile hak ettiği yere ulaştırmak için bütün gücümle çalışacağım.

    Bugün benimle burada olduğunuz, beni yalnız bırakmadığınız için hepinize tekrar ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” İfadelerine yer verdi

AdminAdmin