GÜNCEL
Giriş Tarihi : 08-03-2024 07:50

Gizli'nin "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" Mesajı

Saadet Partisi Bartın İl Kadın Kolları Başkanı Fatma Gizli'nin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajı…

Gizli'nin

    Kadının kıymetli ve önemli sorumlulukları vardır. Yapıcı, onarıcı, toparlayıcı ve koruyucu özellikleri ile ailenin bel kemiğidir. Bu yüzden geleceğimizi şekillendiren ve evde ağır işçi olarak çalışan ev hanımlarının özlük haklarının verilmesi için yapılacak düzenlemeler bir lütuf değil, en doğal hakkın teslimidir. Varlık gösterdiği her alanda umut olan, hayatı yenileyen tüm kadınlarımızı takdirle karşılıyor, Türkiye’ye kattığı değerle iftihar ediyoruz.

    Bu toplumun özü ailedir. Ailenin temeli de kadınlarımızdır. Babaları ihmal edemeyiz ama ailemizin direği annelerimizdir ve biz annelerimizi şükranla yad ediyoruz.

    Bundan dolayı hayata değer katan kadınları önemsiyoruz. Her kadın hayata bir değer katar. Çocuk yetiştirir bir nesil yetiştirir. Sadece bir iki kişi değil topluma annelik yapar. Bundan dolayı her kadın bir şeyler katar.

    Kişiliği ve hayatıyla yol gösteren, azim, inanç ve fedakârlıklarıyla ilham veren ve varlıklarıyla değer katan kadınlara teşekkür etmeyi bir borç biliriz.

    Sahip olduğu özelliklerin farkında ve bu potansiyelini; iyinin, güzelin, faydalı ve doğru olanın gerçekleşmesi için kullanan kadın; dünyayı imar eder, medeniyeti inşa eder, toplumu ihya eder.

    Kadının eğitimini, sağlığını, sosyalleşmesini ve üretime katılmasını sağlamak, bunların önündeki engelleri kaldırmak, aslında hem bireye hem de topluma yapılan en büyük yatırımdır. Bundan dolayı her kadın ailesine, topluma bir şeyler katar.

    Kadının ihmal edildiği haklarının gasp edildiği şiddete ayrımcılığa sömürüye istismara maruz kaldığı bir toplumun sağlıklı gelişebilmesi mümkün değil. Bu yüzden bizim inancımız kadına en büyük değeri vermiştir. Bu yüzden de cennet annelerin ayaklarının altına serilmiştir.

    Biz bugün bunu ancak ahlak ve maneviyat değerlerimizi ihya ederek toplumsal yapımızı koruyacağımıza inanıyoruz. Bunu sağlamak için de aile yapımızı güçlendirmemiz hususunda vurgu yapmayı bir vazife görüyoruz.

    Emeğin, merhametin ve fedakârlığın timsali; akılları, vicdanları ve sevgi dolu yürekleri ile dünyamızı güzelleştiren, bulundukları her yeri daha yaşanabilir kılan tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum.

Fatma GİZLİ

Saadet Partisi Bartın İl Kadın Kolları Başkanı

AdminAdmin