ASAYİŞ
Giriş Tarihi : 07-02-2023 22:04   Güncelleme : 12-03-2023 13:54

Finans şirketine şok baskın

12 kişi gözaltına alındı!

Finans şirketine şok baskın

    Bartın Merkezde 10 adres, Jandarma Bölgesinde 2 adres ve İstanbul’da 1 adres olmak üzere toplam 13 adrese eş zamanlı operasyon yapıldı. 

GÖZALTINA ALINAN 12 ZANLININ SORGULAMALARI KOM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜNDE DEVAM EDİLİYOR

    Bartın’da E. E’ye ait bir finans şirketine Bartın İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM)Şube Müdürlüğü ekiplerince operasyon gerçekleştirildi.

    12 kişi gözaltına alındığı Ofiste yapılan aramada Çok sayıda kredi sözleşmesi, Çok sayıda vatandaşların kredi bilgileri olan ajanda, 1 adet çek, Çok sayıda senet, Başkalarına ait kredi kartları, Çok sayıda sözleşme fesih belgesi, Kredi kullandırım not kâğıtları, 7 adet araç sözleşmesi, 10 adet futbolcu lisansı, 1 adet ruhsatsız tabanca,  70 adet mermi ve Çok sayıda dijital meteryal ele geçirildi. Gözaltına alınan 12 şahsın işlemlerine KOM Şube müdürlüğünde devam ediliyor.

    Emniyetten yapılan açıklamada, “Bartın Cumhuriyet Başsavcılığının 2022/8241 sayılı soruşturma dosyasına istinaden Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüz bünyesinde yürütülmekte olan projeli çalışma kapsamında yapılan tespit ve delillendirmeler neticesinde, TCK Madde 158/1-c Kişinin algılama yeteneğinin zayıflığından yararlanmak suretiyle, TCK Madde 158/1-f Banka ve kredi kurumlarının araç olarak kullanması suretiyle, TCK madde 158/1-j Banka ya da diğer kredi kurumlarınca tahsis edilmemesi gereken bir kredinin açılmasını sağlamak maksadıyla nitelikli dolandırıcılık suçu faaliyetinin deşifre edilebilmesi ve suç unsurlarının ele geçirebilmesi amacıyla; E. E.,R. Ö., U. Ü., E. G., S. N. Ç., A. A., B. Ü., E. A., C. A., O. G., F. Y. ve H. P. İsimli şahıslara yönelik 07.02.2023 günü saat 07.00’da Bartın Merkezde 10 adres, Jandarma Bölgesi 2 adres ve İstanbul ili 1 adres olmak üzere toplamda 13 adreste 49 personelin katılımıyla eş zamanlı operasyon yapılarak tüm şahıslar yakalanmış, yapılan ikamet ve işyeri aramalarında;

    Çok sayıda kredi sözleşmesi, Çok sayıda vatandaşların kredi bilgileri olan ajanda, 1 adet çek, Çok sayıda senet, Başkalarına ait kredi kartları, Çok sayıda sözleşme fesih belgesi, Kredi kullandırım not kâğıtları, 7 adet araç sözleşmesi, 10 adet futbolcu lisansı, 1 adet ruhsatsız tabanca ve 70 adet mermi, Çok sayıda dijital meteryal ele geçirilmiş olup gözaltına alınan 12 şahsın işlemlerine KOM Şube müdürlüğümüzce devam edilmektedir.” denildi

AdminAdmin