Bartın Haber Sitesi - BartınPostası
Bartın Haber Sitesi - BartınPostası
SİYASET

CHP Bartın İl Başkanlığı’ndan Ortak Açıklama

CHP’den Sert Mesaj: “Boyun Eğmeyeceğiz”

CHP Bartın İl Başkanlığı’ndan Ortak Açıklama
Paylaş:

    “Kirli ve karanlık odakların siyaseti dizayn etme çabasına izin vermeyeceğiz”

    Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bartın İl Başkanlığı, CHP’nin 81 il başkanı tarafından ortak yayımlanan metni kamuoyuyla paylaştı.

    CHP Bartın İl Başkanı İsmail Cem Akyol tarafından yapılan açıklamada, Türkiye’de siyasi rekabetin demokratik sınırlar içerisinde yürütülmesi gerektiği vurgulanırken, iktidarın son dönemdeki tutumu sert ifadelerle eleştirildi.

“AKP ağır sorunları çözmekte yetersiz kaldı”

    Ortak açıklamada, vatandaşların yaşadığı ekonomik ve sosyal sorunların giderek ağırlaştığı belirtilerek şu ifadelere yer verildi:

“Tarihimizin her döneminde siyasi rekabet yaşanmış, fikir ayrılıkları olmuş, hangi görüşün hakim olacağı konusunda mücadele verilmiştir. Bu mücadelenin yol ve yöntemleri yıllardır bellidir.

    AKP iktidarının, vatandaşlarımızın yaşadığı gerçek, yakıcı ve ağır sorunları çözmeye muktedir olmadığı ortaya çıkmıştır.”

“İktidar ahlaki pusulasını kaybetti”

    Açıklamada, iktidarın siyasi tükenmişlik yaşadığı öne sürülerek, kullanılan dil ve yöntemlerin toplumsal değerlerle bağdaşmadığı ifade edildi.

Metinde, “Zamanı gelen bir iktidar değişimine direnmek için gösterdiği beyhude çaba,    

AKP’yi en temel insani değerlerimize aykırı marjinal bir pozisyona savurmuştur.

    İktidar; siyasi tükenmişliğinin sonucunda ahlaki değerlerinin tamamını da yitirmiş haldedir” denildi.

Kadın siyasetçilere yönelik saldırılara tepki

    CHP’nin ortak açıklamasında özellikle kadın siyasetçilere yönelik saldırılara dikkat çekildi. Açıklamada, “Genel Başkanımızı, yöneticilerimizi ve bilhassa kadın siyasetçileri hedef alan bu mide bulandırıcı kampanyayı yürütenlerin aciz birer kukla olduğunu biliyoruz” ifadeleri kullanıldı.

    Ayrıca kadın siyasetçilerin yanında olunduğu belirtilerek, “Sefil saldırıların hedefi olan tüm kadın yol arkadaşlarımızın yanındayız. Her birinin hakkını, hukukunu ve onurunu savunmayı görev biliyoruz” denildi.

“Hakikat mutlaka kazanacak”

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel liderliğinde çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceği belirtilen açıklama, şu ifadelerle sona erdi:

    “Hakikat mutlaka kazanacak. Hak yerini bulacak. Halkımız hak ettiği onurlu hayata CHP iktidarında kavuşacak. Halkın dediği olacak, Türkiye kazanacak.”

Bu haber Bartın Haber Sitesi - BartınPostası tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

SİYASET Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Sıradaki Haber
Okumaya devam et Almanyalı Muhacir Hayatını Kaybetti

Akışın sonuna geldiniz.