YEREL YÖNETİMLER
Giriş Tarihi : 16-03-2023 18:07   Güncelleme : 07-04-2023 22:50

Cemal Akın, Belediye başkanlığından istifa etti

Akın: Belediye Binası önünde yaptığı konuşmanın ardından Valilik (Mahalli İdareler) İdare ve Denetim Müdürlüğüne istifa dilekçesini sundu.

Cemal Akın, Belediye başkanlığından istifa etti

Cemal Akın, 14 Mayıs’ta yapılacak milletvekilliği adaylığı için istifa ederek bugün saat 15.00’den itibaren Belediye Başkanlığı görevinden ayrıldı.

    Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, 14 Mayıs’ta yapılacak milletvekilliği adaylığı için istifa ederek bugün saat 15.00’de Belediye Başkanlığı görevinden ayrıldı.

    Cemal Akın saat 15.00’de Belediye Binası önünde yaptığı konuşmanın ardından Valilik (Mahalli İdareler) İdare ve Denetim Müdürlüğüne istifa dilekçesini sundu.

    Cemal Akın’ın belediye önünde yaptığı konuşmada; “ Çok kıymetli Belediye Başkan Vekilim, kıymetli meclis üyelerimiz, kıymetli belediye personelimiz, Bartın’ımıza hizmet etme noktasında ideallerimizi daha ileri taşımak arzusuyla yürümek istediğimiz yolda yalnız bırakmayarak bugün bizimle birlikte olan dostlarımız. Hepinize saygı, sevgi ve şükranlarımı sunuyorum.

    Öncelikle şunu belirtmek isterim ki bu bir veda konuşması değil, bu bir vefa konuşmasıdır.

Evet değerli dostlar sizlerin teveccühü ile 3 dönem üst üste seçilerek, 14 yıl aralıksız hizmet edebilme payesini alabilmek benim onur madalyam olarak torunlarıma bırakacağım en güzel mirastır.

    2009 seçimleri öncesi “Sorunları biliyorum, çözmeye geliyorum” demiştim. Ve yine demiştim ki “Çatışmaya değil, çalışmaya geliyorum”

    29 Mart 2009 tarihinde yapılan yerel seçimlerde bize göstermiş olduğunuz teveccüh ile Bartın Belediye Başkanlığı görevine başladık. Aynı teveccüh ve güveniniz ile 30 Mart 2014 tarihinde ikinci kez, 31 Mart 2019’da ise üçüncü kez Belediye Başkanı seçildik. O günden bu güne 14 yıl geçti.  Hizmetle dolu 168 ay.  İnanç ve azimle çok çalışarak, 14 yılın hakkını vererek, bugün sizlere hitap edebilmenin mutluluğunu ve gururunu taşıyorum.

    Kıymetli dostlarım, 14 yıl dile kolay. Kimine göre çok uzun, kimine göre çok kısa bir zaman dilimi. Bu 14 yılı Belediye Meclis Üyelerimiz ve belediye çalışanlarımız ile birlikte gece-gündüz sizlere hizmet ederek geçirdik. Bartın’ın yıllardır üzerine gidilememiş, çözümlenmesi için adım atılmamış, kangrenleşmiş sorunlarını çözdük.

    Çoğu zaman kendimizin bile unuttuğu birçok projeyi hayata geçirdik, Bartın’ı ilklerle tanıştırdık. Yıllarca çözümlenememiş, kangrenleşmiş çok sayıda soruna neşter vurduk.

    “Bartın kavgayı sevmez, Bartın huzur şehridir” diyerek gerek sözlerimizle, gerek tavırlarımızla Bartın’ın huzur şehri olarak kalmasından yana olduk. Bartın’ın huzurunu bozmak isteyenlere fırsat vermeden sorumluluğumuzun bilinci ile hareket ettik.

    Çünkü belediye başkanı Şehr’ül emindir. Yani şehrin en emin kişisidir. Ben de Bartın’ı çok seven, sizin evladınız Cemal Akın olarak kimseye tepeden bakmadan, kimseyi hor görmeden, küçüğünden büyüğüne saygıda ve sevgide kusur etmeden bu memlekete hizmet etmeye çalıştım.

    Çok değerli dostlarım, 14 yıl öncesinin Bartın Belediyesi ile bugünün Bartın Belediyesi arasında dağlar kadar fark var. Göreve geldiğimizde çalışanlarına maaş verememiş, piyasaya borcu olan, mali itibarını kaybetmiş bir belediye vardı. Bugün ise çalışanına, esnafa hiç borcu olmayan, piyasada itibarını 2 milyar 200 milyon yatırım yapmış ve bugün itibari ile kasasında artı limit ile bırakacağımız bir belediye var.

    Her zorluğa, her engele rağmen inanç ve azimle çok çalışarak bugünkü hizmet ve mali tablo ile Belediyeden ayrılıyor olmak benim için huzurdur. Gerçekten vicdanım çok rahat.

    Her şeyin bir sonu var değerli dostlar. Benim Belediye Başkanlığındaki son’um, sizlere ve Bartın’ımıza daha fazla faydalı olabilmek adına çıktığımız kutlu bir yolun başlangıcı olacak inşallah. Bu kutlu yolu da yine sizlerle birlikte el ele, gönül gönüle yürüyeceğimize inancım tamdır.

    50 yıllık siyasi hayatımda kimseyi kimseden ayırmadan, yaradılanı yaradandan ötürü severek, kalp kırmamaya özen göstererek sizin içinizde yaşadım. Olur ya bilmeden, istemeden gönlünü kırdıklarım varsa affetsinler. Biz bu memleketten doğduk, yeri geldi ekmeğimizi bölerek yedik, aynı havayı soluduk, aynı sudan içtik. Ve herkes gitse yine biz burada olacağız, bizim kabirlerimiz burada olacak.

    Çok kıymetli dostlarım, Hiçbir zaman makam, mevki derdinde olmadık, şan-şöhret peşinde koşmadık.  Bir “Allah razı olsun” sözü, bizim için en değerli şan oldu. Dertlere derman olmaya çalıştık. Bize ihtiyaç duyan herkese elimizden geldiği, gücümüzün yettiği kadar gece gündüz demeden faydalı olmaya çalıştık. Bartınımızı ve Bartında yaşayanları daha ileriye taşıyacak proje ve programlarımız, kendimize ve milletimize olan tam güvenimiz, azmimiz ve inancımızla Allah’ın izni ile 14 Mayıs seçimlerinde desteğinizi alarak yolumuza devam edeceğimiz inancındayız.

    Davamızın meselelere hem bakışında, hem de çözüm önerilerinin temelinde, Türk Milletine milli, manevi, insani açılardan seslenen, sevgiyi, adaleti, özgürlüğü, barışı, güven içinde gelişimi amaçlayan bir anlayış bulunmaktadır.

    “Önce Ülkem ve Milletim” anlayışını düstur edinen yüce bir davanın gönüldaşları olarak, demokratik olgunluk ve uzlaşı kültürünün egemen olduğu, dışlayıcı ve ötekileştirici üslup ve söylemlerden uzak bir siyasi anlayış ile sizlerin karşısındayız.

    İşte bizler; dürüst, ilkeli, sözüne güvenilir siyaset için yola çıktık. Çocuklarımıza gelecek, gençlerimize umut, yaşlılarımıza güven ve huzur için, Bartın’ı geliştirerek büyütmek için, yarınlarımızı güvence altına almak için yola çıktık. Vatan millet aşkıyla, el ele, gönül gönüle, her zaman yanınızda hizmet eriniz olmak için yola çıktık.

    2009 yılında bu millete hizmetkâr olmaya aday oldum. 14 yıl boyunca da Belediye Başkanı olarak emrinize amade oldum. Bundan sonra da sizlerin teveccühü ile emrinize amade olmaya devam edeceğim. Ben her bir oyun kıymetini bilirim.

    Her bir oy, her bir dost demektir, her bir güven demektir. Bartın’ı sevmek bir ömre bedel dedik, emek ve yürekle çok sayıda hizmete imza attık. Allah’ın izni milletimizin rızası ile hizmetlerimize el ele, gönül gönüle devam edeceğiz.

    Bugün aslında kelimelerin yetmediği bir gün. Sizlere ve memleketime olan minnetimi, sevgimi, saygımı kelimelere tam olarak dökemediğim bir gün. Her anını dolu dolu geçirdiğimiz belediye başkanlığımız süresince nice sevinçli zamanlar yaşadık, nice kederimizi paylaştık. Birlikte güldük, birlikte ağladık.

    İnsanız! Hatasız kul olmaz demişler. Ola ki gönül kıracak bir sözümüz olduysa hakkınızı helal edin. Benden yana bütün haklarım sonuna kadar helaldir.”

AdminAdmin