SPOR
Giriş Tarihi : 09-09-2023 21:33   Güncelleme : 18-10-2023 20:33

Bu nasıl çimlendirme!

Yeni ekilen çimler sahayı yeşertmedi, gözlerimizi yaşarttı!!!

Bu nasıl çimlendirme!

    Atatürk Stadyumu’na ekilen çimler bazı yerlerde tutmayınca kel görüntüler oluştu, bazı yerlerde de çim yerine mancar ve yabani otlar bittiği görüldü. Bu gariplikler fotoğraflara da yansıdı.

    Çimlerin yeniden ekilmesi, hâlâ bitmeyen tribün ve 4 kulvarlı atletizm pisti yapımı, tel örgüler ve çevre düzenlemesi derken şantiye görüntüsünü henüz üzerinden atamayan sahanın 6 aydan önce hazır hale gelmesi beklenmiyor. Bu da Bartınspor’un içerideki BAL ligi maçlarının tamamını Ömertepesi sahasında oynaması anlamına geliyor.

    Bu durumda amatör takımlar geçen sezonun ikinci devresindeki gibi Bartın merkezde maç yapamayacak, yani kendi sahalarını kullanamayacak. Ömertepesi için söz verildiği halde yıllardır yapılmayan ikinci sahanın önemi bir kez daha kendini gösterirken, spor camiasından “Bakanımız var, milletvekilimiz var. Bu halde mi olmalıydık?” sesleri yükseliyor, tepkiler artıyor.

    Ocak ayında yapılan ihale ile bakım ve onarıma alınan Bartın Atatürk Stadyumu’na ekilen çimler beklenen sonucu vermedi. Eski çimler kaldırıldıktan sonra saha içinde yapılan altyapı düzenlemesinin ardından gerçekleştirilen çim ekimi kısmen tuttu.

    Tutmayan çimler saha içinde sarı beyaz karışımı kel bir görüntü oluşturdu. Sahanın bir bölümünde ayrıca garip bir şekilde yabani otlarla mancar (lahana) benzeri görüntüler ortaya çıktı.

9 aydır devam ediyor

    Bartın merkez Atatürk stadyumu bakım ve onarımı ve Ömertepesi sentetik çim yüzeyli futbol sahasının çelik tribün yapım işine başlanmasının üzerinden yaklaşık 9 ay geçti. Atatürk stadyumunda açık tribünün yenilenip kapalıya dönüştürülmesi, kapalı tribünün  onarımı, kapalının yanındaki deplasman takımı tribünün yapımı, saha zemininin bakım ve onarımı, 4 kulvarlı atletizm pisti ve Ömertepesi futbol sahasının tribün işini kapsayan projede henüz çimlendirme aşaması geçilemedi.

Kısa sürede bitecek demişlerdi

    İşi alan firmanın internet sitesinde yaptığı 1 Mayıs 2023 tarihli paylaşımda “Bartınlı futbol severler Atatürk stadyumuna kavuşuyor. Bartın Atatürk stadının çim yüzeyi kaldırılarak yeniden çimlendirme çalışması yapıldı. Kısa süre içinde futbol oynanmasına hazır geliyor. Öte yandan Ömertepesi futbol Sahasına 2.000 kişilik çelik tribün imalatı tamamlanarak montaj için sevkedilmeye başlandı” şeklinde bilgiler var.

Amatör takımlar zorda

    Bu bilgilendirmenin üzerinden 4 ay geçmesine rağmen denildiği gibi sahanın kısa sürede hizmete girmesi mümkün olmadı, yakın zamanda olması da mümkün görünmüyor. Çünkü çalışmalar oldukça yavaş ve ağır aksak devam ediyor.

    Atatürk stadyumu bakıma alındığı için geçen sezonun ikinci devresini Ömertepesi’nde sentetik sahada oynayan Bartınspor çalışmalar bitmediği için BAL ligi maçlarını bu sezon da orada oynamaya devam edecek. Bartınspor’un maçlarını burada oynaması amatör küme takımlarının programını bozuyor, kulüplerin tepkisini çekiyor. Söz verilmesine rağmen yapılmayan Ömertepesi ikinci sahasının acil ihtiyaç olduğu bir kez daha görülmesine rağmen bu konuda gelişme olmaması da tepkilere neden oluyor.

Haber/Fotoğraf: Arif ÜÇLER

AdminAdmin