GÜNCEL
Giriş Tarihi : 09-01-2023 16:32

Başkan Akın’ın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajı

Gazetecilik, bir iş ve meslek olmakla birlikte aynı zamanda yapılan işin niteliği ve vasfı itibarıyla bir kamu hizmetidir.

Başkan Akın’ın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajı

    Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle mesaj yayımladı. Başkan Akın, mesajında; “Gazetecilik, bir iş ve meslek olmakla birlikte aynı zamanda yapılan işin niteliği ve vasfı itibarıyla bir kamu hizmetidir.

    Haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basın, kamuoyunun aydınlatılması ve bilgilendirilmesini sağlamak, toplumsal konularla ilgili kamuoyu oluşturmak ve gerçekleri araştırmak gibi çok önemli görevleri yerine getirmektedir.

    Bu anlamda basın mensuplarımızın çalışmaları takdire değerdir. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün de belirttiği gibi “Basın, Milletin müşterek sesidir.

    Basın başlı başına bir kuvvet, bir mektep, bir rehberdir” ilkesinden hareketle her şart altında çalışmalarını sorumluluk bilinci içerisinde sürdüren tüm basın çalışanlarına emekleri için teşekkür ediyorum.

    Basın meslek ilkeleri doğrultusunda doğru ve tarafsız gazetecilik anlayışı çerçevesinde kamuoyunu aydınlatan, öncelikle kentimizdeki değerli gazetecilerimiz olmak üzere tüm basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyor, meslek hayatlarında başarılar diliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

AdminAdmin