SİYASET
Giriş Tarihi : 01-05-2023 22:23   Güncelleme : 24-06-2023 17:01

Bartın’da Kılıçdaroğlu coşkusu

‘Ne ezen ne ezilen; insanca, hakça bir düzen’

Bartın’da Kılıçdaroğlu coşkusu

    Zonguldak’tan Bartın’a geçen Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte düzenlediği mitinge gençlerin ilgisi büyüktü.

    Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet Meydanındaki miting alanında ön sıraları dolduran gençlere “sizin bütün hayalleriniz, benim hedefim olacak” diye seslendi.

    Milletin soğana muhtaç edildiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Ülkemize baharı, huzuru, mutluluğu getireceğim. Rahmetli Ecevit’in dediği gibi ‘Ne ezen ne ezilen; insanca, hakça bir düzen’ gerçekleştireceğiz” dedi.

    Cumhuriyet Meydanını, meydanın yanındaki yolları ve pazaryerini dolduran vatandaşların coşkusundan memnun kalan Kılıçdaroğlu, Zonguldak’ta ve Bartın’da madene 5 bin işçi, önümüzdeki Kurban Bayramında bütün emeklilere geçen Ramazan ayının ki de dahil olmak üzere 15 bin lira ikramiye sözü verdi.

    Kılıçdaroğlu’ndan önce konuşan ve Bartın'da özel ilgi gören Ekrem İmamoğlu, başta hastane olmak üzere Bartın’da yarım kalan bütün işleri tamamlayacaklarını, Bartın’ın sorunlarını bildiklerini, yeni dönemde her şeyin çok güzel olacağını söyledi.

    Mitingde Millet İttifakını oluşturan partilerin İl Başkanları ile birlikte CHP Milletvekili Adayları Aysu Bankoğlu ve Ceyda Halıcıoğlu Sargın’ın yanı sıra köylere kadar giderek Kılıçdaroğlu'na ve partisi CHP'ye destek isteyen 23-24-25-26'ncı dönem CHP Bartın Milletvekili, 40’ıncı ve 41’ci dönem Bartın Belediye Başkanı Muhammet Rıza Yalçınkaya ve çevre il ve ilçelerden gelen belediye başkanları da isimleri anons edilerek sahneye çıktılar ve Kılıçdaroğlu ile birlikte aile fotoğrafı çektirdiler.

BARTIN’DA 10 BİN GENÇ İLK KEZ OY KULLANACAK

    Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Bartın mitinginde öne çıkan sözleri özetle şöyle; 9 bin 930 genç ilk kez Bartın’da sandığa gidecek, oy kullanacak. Yani yaklaşık 10 bin genç sandığa gidecek, oy kullanacak. Şimdi gençler, siz demokrasiden yana mısınız? Özgürlükten yana mısınız? Kardeşlikten yana mısınız? Her evde huzurun, her evde bereketin olmasından yana mısınız? Kadın erkek eşitliğinden yana mısınız? O zaman benim size bir sözüm var, sizin bütün bu hayalleriniz, benim hedefim olacak. O hedefi gerçekleştireceğiz. Beraber gerçekleştireceğiz, birlikte gerçekleştireceğiz.

TÜRKİYE’DE BU RAKAM 5 MİLYON 300 BİN GENÇ

    Bir şey daha söyleyeyim size gençler; ülkemizde ilk kez sandığa gidip oy kullanacak 5 milyon 300 bin genç var. 5 milyon 300 bin genç, otoriter bir yönetimi değiştirmek ve demokrasiden yana oy kullanmak için sandığa gidip oyunu kullandığında bu ülkeye demokrasi gelecek ve sizler, dünya siyaset tarihine olağanüstü bir armağan bırakacaksınız. Dünya siyaset tarihini yazanlar şunu diyecekler, ‘Türkiye’de otoriter bir yönetim vardı ama o ülkenin gençleri, Mustafa Kemal’in gençleri sandığa gittiler, otoriter yönetimi demokratik yollarla değiştirdiler’ diyecekler. Dediğim gibi gençler, dünya siyaset tarihine bir armağan bırakacaksınız. Bunun için hazır mısınız? Hazır mısınız? Bay Kemal de hazır, sakın unutmayın.

YANDAŞA VAR, EMEKLİYE GELİNCE PARA YOK

    Beraber yapacağız, birlikte yapacağız. Birlikte mücadele edeceğiz, çünkü ülkenin büyümeye ihtiyacı var. Ülkenin kalkınmaya ihtiyacı var. Ülkenin fakirleşmeye değil, zenginleşmeye ihtiyacı var. Kaynakların doğru kullanılması lazım ve yerinde kullanılması lazım. Bunun için bütçelerin sağlıklı yapılması lazım. Ben bazen diyorum ya işçiye, emekliye biraz ücreti artırın. Ya bu insanlar perişan oldu. Zam yapıyorsun, pazardaki zam ondan daha fazla. Bir aylık alıyor, bir bakıyor 15 gün sonra, aldığı aylık erimiş oluyor. Herkesin rahat geçinebileceği bir gelire sahip olması lazım. Buna karar veren organ siyasi otoritedir, unutmayın. Paranın kime, hangi gruplara aktarılmasına karar veren organ, siyasi organdır. Bu siyasi organın bu kararını şekillendirdiği kanunun adı da Bütçe Kanunu’dur.

BAYRAM İKRAMİYESİ ASGARİ ÜCRET KADAR OLACAK

    Dolayısıyla ben, ‘Emekliye 2015 tarihinden bu yana- Ramazan ve Kurban Bayramı’nda birer maaş ikramiye verin, asgari ücret kadar ikramiye verin’ dedim. Emekli var mı aramızda? Maşallah. Birer maaş ikramiye verin dedim. Önce para yok, para nerede dediler. Bir sürü gerekçe uydurdular. Sonra baktılar ki bu Kılıçdaroğlu bu işin arkasını bırakmıyor, bin lira verdiler. Sonra seçim zamanı geldi, biraz artırdılar. Dedim ki ‘Asgari ücret kadar vereceksin, asgari ücret’. Adı üstünde, asgari ücret; yılda iki sefer veriyorsun zaten. Biraz artırdılar ve öyle kaldı.

KUL HAKKI YEMEDİM, YEDİRMEYECEĞİM

    Ondan sonra ben asgari ücret kadar emekliye ikramiye verilmesi gerektiğini söyledim, vermediler. Ben söz verdim; önümüzde Kurban Bayramı var, bütün emekliler aylıklarını çekmeye gittiklerinde 15 bin lira parayı kendi hesaplarında görecekler. Para var arkadaşlar. Türkiye zengin bir ülke. Fakir bir ülke olsak deriz. Ama Beşli Çete’ye para var, yandaşlara para var; 4 yerden, 5 yerden, 6 yerden aylık alanlara para var, emekliye gelince para yok. Para var. ‘Ne zaman düşse ülke bir dara, bir Kemal çıkar ortaya’ diye söylüyorsunuz. Beraber ve birlikte Türkiye’yi kurtaracağız. ‘Kul hakkı yemedim, kul hakkı yedirmeyeceğim. Her şey çok güzel olacak.

AdminAdmin