GENEL
Giriş Tarihi : 12-01-2024 16:54   Güncelleme : 27-01-2024 20:04

Bartın selden korunacak!

Irmak ıslah projesi Kanlıırmak, Yalı ve Gazhane ile sınırlı kalmayıp devam edecek...

 Bartın selden korunacak!

    Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, fore kazıkların üzerine monte edilecek cam korkuluklarla seli durdurarak Bartın ırmağının kente zarar vermesini önlemek amacıyla uygulanan projenin şu anda yürüyen etabından sonra diğer etaplarına geçileceğini ve bu projeyle kent merkezinin bütünüyle korunmasının hedeflendiğini söyledi.

BİLİME İNANMAK ZORUNDAYIZ

    Türkiye'de ilk kez Rize Güneysu'da dere yatağına uygulanan 3 tabakadan oluşan 30 milimetre kalınlığındaki cam korkulukların bilimsel bir çalışmanın ürünü olduğunu kaydeden Vali Arslan bu projenin Bartın'da başarılı olup olmayacağına yönelik tartışmalara değinirken "Sonuçta denenmiş bir proje. Bilime inanmak zorundayız" dedi.

    Projenin Kanlıırmak kenarındaki uygulaması sırasında yaşanan ve kurumlar arasındaki koordinasyonsuzluktan kaynaklanan sorunları bildiğini belirten Vali Arslan bu tür sorunlarla bir daha karşılaşmamak için gerekli çalışmaların yapıldığını ifade etti.

BARTIN'DAN MEMNUNUM

    Bartın'da Mayıs 2022'de göreve başlayan ve grizudan sele pek çok önemli sorunla karşılaşan Vali Arslan burada bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirirken "Ben Bartın'dan memnunum. Bartın'ın da benden memnun olması için Bartın'a en iyi hizmeti verebilmek için gece gündüz demeden çalışıyorum" dedi.

KARNEMİZ İYİ, ASAYİŞTE BAŞARILI İLK 10 İL İÇİNDEYİZ

    10 Ocak İdareciler Günü'nde Ankara’da Cumhurbaşkanlığı külliyesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan, bakanlar ve 81 ilin valisi ile iki gün süren toplantılara katılan Vali Nurtaç Arslan toplantıda bakanlarla birebir görüşme imkânı bulduklarını ve önemli değerlendirmeler yaptıklarını söyledi.

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın valilere illerin durumunu gösteren raporlar verdiğini, Bartın'ın suç ve suçluyla mücadelede asayişte başarılı ilk 10 il içerisinde bulunduğunu anlatan Vali Arslan "Karnemiz iyi. Daha iyi olması için gayret ediyoruz" diye konuştu.

BİZİM GİBİ GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYORSUNUZ

    Ankara'da bulunmasından dolayı 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü buluşmasını gecikmeli olarak gerçekleştiren Vali Arslan kahvaltılı sohbet toplantısında yaptığı konuşmada gazetecilerin halkı bilgilendirme adına zor ve çok önemli bir görevi yerine getirdiklerini, bu uğurda savaşlarda can verdiklerini söyledi. Başta İsrail Filistin olmak üzere savaşlarda can veren gazetecilere Allah'tan rahmet dileyen Vali Arslan gazeteciler günü kutlamasında yaşayanlara da uzun ve sağlıklı ömürler diledi ve ayrıca Bartın basınından memnun olduğunu da ifade etti.

    Bartın ırmağındaki kirlilik ve balık ölümleri konusunun da konuşulduğu toplantıda fabrika atıklarına dikkat çekilmesi üzerine Vali Arslan gazetecilerin bu konuda haberden önce kendisine ihbarda bulunması halinde daha iyi sonuçlar alabileceklerini vurguladı.

BU KONUDA BEN DE DERTLİYİM!

    Vali Nurtaç Arslan geçen temmuz ayındaki basın bayramı buluşmasında Bartın'daki trafik sorunları konuşulurken araçların yüksek sesli müzik ve abart egzozla verdikleri rahatsızlıkla motosiklet ve skoter tehlikesinin gündeme geldiğinin ve kendisinin de "bundan ben de rahatsızım" dediğinin hatırlatılması üzerine de şöyle konuştu;

    "Emniyetimiz bu konuda sürekli denetim yapıyor, ceza uyguluyor. Buna rağmen sorunun çözülmediğini görüyoruz. Bu konudan ben de dertliyim. Kontrolleri daha da sıklaştırarak önlemlerimizi artıracağız" Vali Arslan cep telefonundan gazetecilere bir de görüntü göstererek "Bakın bu emniyet müdürümüzün de olduğu bir ortamda muhtar ziyaretimiz sırasında bir motosikletin egzoz gürültüsü. Buna anında ceza uygulandı" diye konuştu. Irmak kenarlarındaki ağaçların kesiminin budama şeklinde dikkatli yapılması ve başıboş köpek konusunun da konuşulduğu basın buluşmasında Vali Arslan dile getirilen bütün sorunların üzerinde önemle durulacağını söyledi.

DIŞARIYA DAHA FAZLA AÇILMALIYIZ

    Bartın’da trafik sorununun çözümü için şehrin yerleşiminin dışarıya doğru daha fazla olması gerektiğini de belirten Vali Arslan "Araç sayısı 60 bini geçti. Şehir zaten sıkışık. Dışarıya daha dazla açılmak gerekiyor" dedi. Vali Arslan trafik sorununun çözümü için gazetecilerin kendisine öneri sunmasını da istedi. Vali Arslan bir soru üzerine merkez cami ve külliyesi inşaatının ihalesinin iptal edildiğini, yeni ihale sonrası çalışmaların kaldığı yerden devam edeceğini de söyledi.

VE GÜNÜN ANISINA AİLE FOTOĞRAFI

    Gazetecilerle tek tek selamlaşıp tokalaşarak günün anısına hatıra fotoğrafı da çektiren Vali Dr. Nurtaç Arslan Bartın basınını dikkatle takip ettiğini söyledi, gazetecilere başarılar diledi.

     Vali Arslan'ın İl Özel İdaresi karşısındaki Koza Restoran'da gerçekleşen gazetecilerle buluşmasında Vali Yardımcısı Zeynep Topcu, Valilik Özel Kalem Müdürü Eda Altuğ ve Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Esat Kocael de hazır bulundu.

Haber: Arif Üçler

AdminAdmin