GENEL
Giriş Tarihi : 06-09-2023 12:01   Güncelleme : 06-02-2024 18:18

Bartın Gazetesi 100 yaşında!

Asırlık çınar basında erişilmesi güç bir konuma geldi.

Bartın Gazetesi 100 yaşında!

Gazetelerin resmi ilanla bile ayakta zor durduğu ülkemizde resmi ilan almadan 100. Yıla ulaşan Bartın Gazetesi tarihe geçti.

trcasino

    Sadece abone ve özel ilan geliriyle büyük zorlukları aşarak dalya diyen gazete hem kendisine hem de Bartın’a büyük onur ve gurur yaşattı.

    6 Eylül 1924’te İbrahim Cemal Aliş tarafından kurulan Bartın Gazetesi 100’ncü yayın yılına girdi. Babasının vefatından sonra emaneti devralıp işin başına geçen Esen Aliş’in okurların desteğiyle bugünlere getirdiği gazete hem ekonomik nedenlerden hem de basın özgürlüğünün önündeki engellerden dolayı bundan sonra kimsenin kolay kolay erişemeyeceği bir yaşa ulaşma başarısı gösterdi.

Rıfat Ilgaz’da yazdı

    Rıfat Ilgaz’dan Fuat Edip Baksı’ya, İlber Ortaylı’dan Pertev Naili Boratav’a pek çok ünlü yazar ve şairin yazılarının yayınlandığı gazetenin arşivinden ansiklopedik kitaplar yapıldı. Pek çok üniversitede tez ve ödev konusu da olan gazetenin başarılı yayıncılığı aldığı ödüllerle perçinlendi. Bütün sayıları ciltlenmiş bir şekilde muhafaza edilen ve geleceğe özenle taşınan gazete Anadolu basınının ve Bartın’ın simgesi ve markası konumunda.

Nice yüzyıllar dileriz

    Ailesi ve yazarlarıyla birlikte dalya demenin mutluluğunu yaşayan gazetenin sahibi Esen Aliş “Bizi bugünlere taşıyan okurlarımıza ve dostlarımıza en içten teşekkürü borç biliriz” dedi. Günümüzde aralarında Erkan Aşçıoğlu, Tarık Çıtak, Rıfat Ilgaz'ın kızı Defne Ilgaz, Mehmet Demircioğlu ve Arif Üçler’in de bulunduğu çok sayıda yazarın düzenli olarak yazdığı gazete fikir gazetesi olarak da dikkat çekiyor. Tarihi sayıları çok kıymetli birer belge niteliğinde olan Bartın Gazetesi çevre ve memleket meselelerine olan duyarlılığı ile de biliniyor.

    Bartın Gazetesinin 1.5 yıldır savaşta olan Ukrayna ve Rusya'da dahil olmak üzere dünyanın her yerinden okuru var. 100 yaşındaki gazete okurlarına elden dağıtım ve posta yoluyla ulaşıyor. Okurları tarafından yaşatılan gazetenin yurt içinde ve yurt dışında çok sayıda abonesi bulunuyor.

    Türkiye’nin en eski ikinci gazetesi olarak 100. Yıla ulaşan Bartın Gazetesini biz de Bartın Postası olarak kutlar, nice yüzyıllar dileriz.

AdminAdmin