GENEL
Giriş Tarihi : 30-12-2023 11:30   Güncelleme : 10-01-2024 12:29

Amasra Yeni Yıla Hazır

Tarihi ve doğal güzellikleriyle yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken Amasra’nın bu yılbaşı yoğun geçmesi bekleniyor.

Amasra Yeni Yıla Hazır

     Yılbaşı tatilini tarihi ve doğal güzellikleriyle ünlü Amasra'da geçirmek isteyenler rezervasyonlarını günler öncesinden yaptırdı.

    Batı Karadeniz Bölgesi'nin gözde turizm mekânlarından olan Amasra, yeni yıla hazır. Her yıl olduğu gibi 2023 yılından 2024 yılına girerken bu yılda Amasra’da oteller ve pansiyonların doluluk oranları yüzde yüze yaklaştı. Amasra’da restoranlar, barlar ve eğlence yerleri de rezervasyonlarını tamamlayarak yeni yıla hazır hale geldi.

    Amasra’da yılbaşı öncesi otel ve pansiyonlar ile eğlence yerlerinin rezervasyonları dolmaya başladı. Yılbaşının hafta sonuna denk gelmesi, Pazartesi gününün de tatil olması turizmcileri ve tatilcileri sevindirirken Amasra’ya yüzlerce tatilcinin gelmesi bekleniyor. Yılbaşı tatilini tarihi ve doğal güzellikleriyle ünlü Amasra'da geçirmek isteyenler rezervasyonlarını günler öncesinden yaptırdı.

    Salatası, balık restoranları ve eğlence mekânlarıyla ünlü Karadeniz'in şirin ilçesi Amasra’nın bu yılbaşı hareketli geçmesi bekleniyor.

    Amasra'ya günübirlik tatilcilerle birlikte yılda 400 binden fazla tatilci geliyor. Tatilcilerin 3000 yıllık tarihi olan Bartın’ın turistik ilçesi Amasra'ya ilgisi her geçen gün artıyor. Amasra tarihi eserlerinin yanı sıra yeşilin her tonunun denizin mavisiyle bütünleştiren doğasıyla yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

    Batı Karadeniz’in sessiz ve huzurlu köşelerinden biri olan muhteşem manzaralı tarihi yapıları ve doğal güzellikleriyle ünlü Amasra ilçesinde, Helenistik döneminden Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine kadar çok sayıda tarihi eserinde bulunduğu 3 bin yıllık tarihi geçmişiyle turistlerin ilgisini çeken Amasra’da otellerin yanı sıra ev pansiyonculuğu da büyük ilgi görüyor.

    Tarihi ve doğal güzellikleriyle yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken Amasra kalesi, Amasra müzesi, Çekiciler çarşısının bu yılbaşı yoğun geçmesi bekleniyor.

AdminAdmin