SİYASET
Giriş Tarihi : 19-01-2024 19:50   Güncelleme : 30-01-2024 20:28

99 Ruhu geri dönüyor!

Bartın’da Yalçınkaya, Amasra’da Yıldırım…

99 Ruhu geri dönüyor!

    Bartın'da Rıza Yalçınkaya'dan sonra Amasra'da Ali Yıldırım yeniden siyaset sahnesinde.

    1999 seçimleriyle göreve gelen ve iki dönem seçim kazandıktan sonra tekrar aday olmayıp ayrıldıkları belediyelere 'nerede kalmıştık' diyerek yeniden talip olan eski başkanlar iddialı geliyor.

10 OCAKTA DUYURMUŞTUK

    Bartın'da iki dönem belediye başkanlığı dört dönem de milletvekilliği yapan Rıza Yalçınkaya'nın CHP'den Bartın Belediye Başkanı adayı olmasının ardından Amasra'nın eski belediye başkanı Ali Yıldırım da Bartın Postasının 'adaylığı kesin-genel merkez duyuracak' diye 10 Ocakta yaptığı haber sonrası beklenen açıklamayı sosyal medya hesabından dün yaptı.

HALKIN BÜYÜK İLGİSİ VAR

    1999-2009 yılları arasında Amasra Belediye Başkanlığı yapan Ali Yıldırım Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA)'nden 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Amasra Belediye Başkan adayı olduğunu duyurdu.

    Bartın'da 1999-2007 yılları arasında belediye başkanlığı yapan Rıza Yalçınkaya ile Amasra'da aynı şekilde iki dönem belediye başkanlığı yapan Ali Yıldırım'ın adaylığı "eski başkanlar geri dönüyor, 99 ruhu yeniden siyaset sahnesinde" yorumlarına neden oldu.

    1999 yılından bu resimde Rıza Yalçınkaya ve Ali Yıldırım Türk Sanat Müziğinin en nadide seslerinden biri olan ünlü sanatçımız Müzeyyen Senar ile birlikte görülüyor.

    Ali Yıldırım belediye başkan adaylığından dolayı DEVA Partisi İl Başkanlığı görevinden ayrıldı.

Haber: Arif ÜÇLER

AdminAdmin