YEREL YÖNETİMLER
Giriş Tarihi : 07-03-2023 21:31   Güncelleme : 07-03-2023 21:41

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü Kutladı

Vali Dr. Nurtaç Arslan’ın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü Kutladı

    Ailenin ve toplumun temeli, hayatımızın her anında varlıklarıyla onurlandığımız tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum.

    Sınırsız sevgisi, hoşgörüsü, çalışkanlığı, fedakârlığı ve üretkenliği ile var olan, yetiştirdiği evlatlar ve ürettiği değerler ile geleceğimizi şekillendiren kadınlarımız gerek inancımızda gerekse medeniyetimizde her zaman baş tacı edilmekte, çok müstesna bir yere konulmaktadır.

    Şanlı tarihimize baktığımızda ailesinin, aziz milletimizin ve ülkesinin menfaatlerini gözetmeyi şiar edinmiş, bu toprakların vatan kılınması adına eşsiz mücadeleler vermiş olan kadınlarımız, bugün de üzerine düşeni fazlasıyla yerine getirmeye devam etmekte, yeni nesillerin bilinçli, donanımlı, sevgi dolu yetişmesinde ve ülkemizin müreffeh geleceğinin inşasında söz sahibi olmayı sürdürmektedir.

    Ancak, bugün kadına yönelik şiddet tüm Dünyada kadınlarımızın yaşadığı en büyük sorun olarak karşımıza çıkmaktadır.

    Şiddetin hiçbir türü insanlık onuruyla bağdaşmazken, kadına yönelik şiddetin tasvip edilmesi asla mümkün değildir. Mutlu ve huzurlu bir toplum için kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda hepimize önemli sorumluluklar düşmektedir.

    Bu duygu ve düşüncelerle; doğuran, büyüten, eğiten, ihtiyacımız olduğunda desteklerini esirgemeyen, sevginin, şefkatin ve fedakârlığın sembolü kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyor, sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir yaşam temennisiyle tüm kadınlarımıza sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

Bartın Valisi

Dr. Nurtaç ARSLAN

AdminAdmin