ASAYİŞ
Giriş Tarihi : 10-02-2023 17:43   Güncelleme : 17-03-2023 13:08

6 Kişi Adliyeye Sevk Edildi

Mahkemenin bu akşam geç saatlere kadar sürmesi bekleniyor!

6 Kişi Adliyeye Sevk Edildi

Finans şirketi sahibi E. E., ile birlikte R. Ö., E. G., A. A., B. Ü., ve E. A. bugün  sabah saatlerinde Bartın Adliyesine çıkartıldı.

    3 gün önce Bartın’da E. E’ye ait bir finans şirketine Bartın Cumhuriyet Başsavcılığının 2022/8241 sayılı soruşturma dosyasına istinaden Bartın İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü bünyesinde yürütülmekte olan projeli çalışma kapsamında yapılan tespit ve delillendirmeler neticesinde, TCK Madde 158/1-c Kişinin algılama yeteneğinin zayıflığından yararlanmak suretiyle, TCK Madde 158/1-f Banka ve kredi kurumlarının araç olarak kullanması suretiyle, TCK madde 158/1-j Banka ya da diğer kredi kurumlarınca tahsis edilmemesi gereken bir kredinin açılmasını sağlamak maksadıyla nitelikli dolandırıcılık suçu faaliyetinin deşifre edilebilmesi ve suç unsurlarının ele geçirebilmesi amacıyla gerçekleştirilen operasyonda  gözaltına alınan ve emniyetteki işlemleri tamamlanan Finans şirketi sahibi E. E., ile birlikte R. Ö., E. G., A. A., B. Ü., ve E. A. bugün  Bartın Adliyesine çıkartıldı.  

     Şirket sahibi E. E., ile diğer 5 zanlının adliyedeki sorgulamaları devam ediyor.

Mahkemenin bu akşam geç saatlere kadar sürmesi bekleniyor.

    Aynı operasyon kapsamında dün adliyeye çıkartılan O.G. ve C.A 2 kişi tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 3’ü kadın 4 kişi F.Y., S.Ç.,U.Ü. ve H.P adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

AdminAdmin