Pandemi gitti, bayram geldi

Bayramı bayram gibi kutladık; birbirimize sarıldık, kucaklaştık, el öptük, el sıkıştık.

GÜNCEL - 03-05-2022 12:20 486 kez okundu.

Pandemi gitti, bayram geldi

    Ama; siz siz olun, haberimizin başlığına ve bayramda olup bitenlere bakıp da sakın tedbiri elden bırakmayın. Bu virüslerin sağı solu belli olmaz. Pandemi henüz bitmedi, gitmedi, sadece etkisi azaldı.

25 Nisanda basına yansıyan haberlere göre Sağlık Bakanı Fahrettin Koca "Ben esnafla tokalaşmaya başladım. İşte vatandaşın arasına katılıyoruz. Gençlerle birlikteyiz. Bayramı bayram gibi yaşayacağız. Toplumsal kısıtlamaların artık devre dışı kalmasını istiyoruz" dedi ve hemen ardından bu bayramda eski bayramlara geri dönüldü.

MASKE MESAFE YOK

Kısıtlamaların sona ermesi bayramlaşmaları geri getirdi. Bartın’da pandemi öncesinde olduğu gibi hiçbir kısıtlama olmadan düzenlenen Valilik ve belediye bayramlaşması büyük ilgi gördü. 112 Çağrı Merkezi, Emniyet Müdürlüğü, İtfaiye, Garnizon Komutanlığı ve Belediyede yapılan bayramlaşmalar oldukça samimi bir ortamda gerçekleşti.

ÖZLENEN TABLO

Bayramlaşmalara katılan herkes birbiriyle kucaklaştı, el sıkıştı, yakın temastan kaçınmadı, samimi sohbetler yaptı, hatıra fotoğrafları çektirdi, iki yıl aradan sonra bayramı bayram gibi kutlamanın mutluluğunu yaşadı. Bayramlaşmalar ilçe, belde ve köylerde de kısıtlamasız ve samimiyet derecesi yüksek ortamlarda yapıldı.

PANDEMİ ENDEMİ OLUYOR

Başta aşılama olmak üzere alınan bütün önlemlerin de etkisiyle sönme sürecinde olan koronavirüs (Covid-19) pandemisinin HIV, sıtma, tüberküloz gibi endemik olması beklenirken, virüsün ne kadar süre daha dolaşımda kalacağını tahmin etmenin hâlâ zor olduğu bir dönemde bayramlaşmaların çok samimi olması düşündürüyor.

SON SÜRAT NORMALLEŞME

Sadece Bartın’da değil ülke genelinde yapılan bayramlaşmalardan da aynı görüntüler yansırken dünya genelinde 10 milyona yakın vaka ile 6 milyondan fazla ölüme yol açan ve daha düne kadar türlü kısıtlamalarla herkese hapis hayatı yaşatan koronavirüsü çok çabuk unutan insanlar bayramla birlikte normal hayata çok hızlı bir geçiş yaptı.

BİRAZ DAHA BEKLESEMİYDİK ACABA?

Bayramda ortaya çıkan bu tablo üzerine “Bayramı bayram gibi kutladık, özlemiştik, çok iyi oldu ama biraz acele ettik galiba. İki senede dünyanın altını üstüne getiren bu çok tehlikeli virüsün etkisinin tamamen geçmesini bekleseydik daha iyiydi” şeklinde yorumlar yapılarak kaygılar dile getirildi. Covid 19 Türkiye’de iki senede 15 milyon vakaya ve 100 bine yakın ölüme sebep oldu. Vakalar ve ölümler azalsa da devam ediyor.

(Haber; Arif Üçler/Fotoğraflar; Emircan Sucu-belediye)

Admin

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Eski dostlar buluştu!

Eski dostlar buluştu!

12-04-2024 - GÜNCEL

Çakan'la bayramlaştık!

Çakan'la bayramlaştık!

11-04-2024 - GÜNCEL

Haber Sitemizde Yayınlanan Haber ve Köşe Yazılarının Hukuki Sorumlulukları Kendilerine Aittir