Zonguldak’taki kapımız kapanmasın

Yıllardır süregelen gelenek bozulmasın!

SİVİL-TOPLUM - 02-02-2023 22:58 1150 kez okundu.

Zonguldak’taki kapımız kapanmasın

    Bu Olağan Genel Kurulda Amasra Şubesi GMİS yönetimi Amasra’yı temsilen Zonguldak’ta bir Madenci arkadaşımızı yönetime seçmeyi başarabilecek mi?

    Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Merkez 12’nci Olağan Genel Kurulu 4 Şubat 2023 tarihinde Saat: 10.00’da Zonguldak Dedeman Otel Karaelmas Salonu’nda gerçekleştirilecek.

    Genel Maden İş Amasra Şubesi Rahmetli Şemsi Denizer döneminden buyana Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Merkezinde Amasra’dan bir yönetici ile temsil ediliyordu.       

    Bu Olağan Genel Kurulda Amasra Şubesi GMİS yönetimi Amasra’yı temsilen Zonguldak’ta bir Madenci arkadaşımızı yönetime seçmeyi başarabilecek mi?

    TTK Amasra Müessesesinden emekli bir Maden emekçisi olarak Amasra’dan GMİS yönetiminde bir maden emekçisinin seçilmesini cani gönülden istiyorum.

    Amasra Şubenin 17 üst kurul delegesi mevcut. Yıllardır süregelen gelenek bozulmasın ve Zonguldak’taki kapımız kapanmasın.

    4-8 Ocak 1991 Zonguldak-Ankara Büyük Madenci Yürüyüşünden bu yana Amasra Maden İşçileri Sendikasından sırası ile 1. Sabri Cebecik, 2. Merhum Hakkı Arslan, 3. Ertan Kaya ile temsil edildi.

ŞEMSİ DENİZER VE ÇETİN ALTUN DÖNEMLERİNDE OLDUĞU GİBİ ANKARA’DA YENİDEN BİR KAPIMIZ OLSUN

    4 Şubat 2023 Cumartesi günü Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Merkez 12’nci Olağan Genel Kurulunda seçilecek olan yeni başkan ve yönetimine de tavsiyem Merhum Şemsi Denizer başkanlığında 4-8 Ocak 1991 Zonguldak-Ankara Büyük Madenci Yürüyüşünde benimde içlerinde bulunarak geceleri sokakta yatıp Zonguldak Sendika binası önünden yaklaşık 150 bin kişi ile birlikte Mengen ve Eskiçağa kadar direniş ve yürüyüşümüzün ardından Dünyaya sesimizi duyurmuştuk.

    Büyük Madenci Yürüyüşü sonrasında Bayram Meral başkanlığında TÜRK-İŞ Olağan Genel Kurulunda Şemsi Denizer TÜRK-İŞ Genel Sekreterliğine seçilmiş Ankara’da bir kapımız olmuştu.

    Şemsi Denizer TÜRK-İŞ Genel Sekreteri ve Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı iken 6 Ağustos 1999 tarihinde evinin önünde gece yarısı uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetmişti. Merhum Şemsi Denizer’in ölümünün ardından Ankara’daki kapımız da kapanmıştı.

    Hemen ardından ilk Olağan Genel Kurulda Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı ve ardından da Türk-İş Genel Teşkilatlandırma Sekreteri seçilen Çetin Altun ile Ankara’da yeniden bir kapımız açılmıştı.

    Şemsi Denizer ve Çetin Altun dönemlerinde Ankara’daki kapımız açık kalarak Madencinin onuru olmuştu. Maalesef sonraki dönemlerde Ankara’daki kapılarımız kapandı.

    4 Şubat 2023 Cumartesi günü gerçekleştirilecek Olağan Genel Kurulda TÜRK-İŞ Üst Kurul delegeleri de seçilecek.

    Yeni seçilecek TÜRK-İŞ Üst Kurul delegelerinin ve yeni seçilecek Genel Maden İşçileri Sendikası başkan ve yönetiminin Olağan Genel Kurulda TÜRK-İŞ Genel Merkez yönetimine Zonguldak Genel Maden İşçileri Sendikasından mutlaka bir yönetici seçilmesini arzu ve temenni ediyor, Ankara’da yeniden bir kapımızın olmasını istiyorum.”  

Haber: Necdet AYDEMİR

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
SES Bartın Temsilciliğinin sağlık haftası açıklaması

SES Bartın Temsilciliğinin sağlık haftası açıklaması

14-03-2024 - SİVİL-TOPLUM

VERGİDE ADALET İSTİYORUZ!

VERGİDE ADALET İSTİYORUZ!

22-02-2024 - SİVİL-TOPLUM

Haber Sitemizde Yayınlanan Haber ve Köşe Yazılarının Hukuki Sorumlulukları Kendilerine Aittir