Vali Nurtaç Arslan’ın Bartın’ın İl Oluşunun 32. yıl dönümü mesajı.

Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan Bartın’ın İl Oluşunun 32. yıl dönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı.

YEREL YÖNETİMLER - 06-09-2023 16:33 754 kez okundu.

Vali Nurtaç Arslan’ın Bartın’ın İl Oluşunun 32. yıl dönümü mesajı.

    7 Eylül 1991 tarihinde Türkiye’nin 74. vilayeti olan güzel şehrimiz Bartın; huzur veren, eşsiz doğal güzellikleri ile insanı büyüleyen, köklü tarihi, zengin kültürel varlığı ve ekonomiye katkı sağlayan yer altı kaynaklarıyla ülkemizin önemli ve güzide şehirlerinden birisidir.

    Fatih Sultan Mehmet’in “Çeşm-i Cihan” olarak nitelendirdiği kültür ve turizm cenneti Amasra ilçesi; 400 yıllık bir gelenek olan ahşap yat ve tekne imalatı ile ünlü Kurucaşile ilçesi; yaylaları, şelaleleri, mağaraları ve kanyonları bünyesinde barındıran doğa şehri Ulus ilçesi; 80 milyon yıllık lav sütunları ile görsel şölen sunan Güzelcehisar’ı; denizden şehir merkezine kadar 14 kilometre boyunca gemilerin yüzebildiği Türkiye’deki tek ırmak olan Bartın Irmağı ve daha birçok güzelliğe sahip Bartın’ımızın; turizm, sanayi, tarım, kültür, sanat, ekonomi, sağlık ve eğitim alanlarında daha da gelişmesi için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz.

Hiç şüphesiz misafirperver ve sıcakkanlı Bartınlı vatandaşlarımıza daha mutlu bir gelecek hazırlama, şehrimizin gelişmesine, kalkınmasına ve huzuruna katkı sağlamak bizler için büyük bir heyecan vesilesidir.

    Bu duygu ve düşüncelerle, görev yapmaktan büyük mutluluk ve onur duyduğum Bartın’ın il oluşunun 32. yıl dönümünü kutluyor, ilimize geçmişten bu yana hizmet eden ve katkı sunan herkese teşekkür ediyor, değerli Bartınlı hemşehrilerime sağlıklı ve huzurlu bir yaşam diliyorum.

Dr. Nurtaç Arslan

Bartın Valisi

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Başkan Yalçınkaya’nın Ramazan Bayramı Mesajı

Başkan Yalçınkaya’nın Ramazan Bayramı Mesajı

08-04-2024 - YEREL YÖNETİMLER

Vali Arslan'ın Ramazan Bayramı Mesajı

Vali Arslan'ın Ramazan Bayramı Mesajı

08-04-2024 - YEREL YÖNETİMLER

Haber Sitemizde Yayınlanan Haber ve Köşe Yazılarının Hukuki Sorumlulukları Kendilerine Aittir