Vali Nurtaç Arslan’ın 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı

Öğretmenlerimizin “Öğretmenler Günü” nü sevgi ve içtenlikle kutluyorum...

YEREL YÖNETİMLER - 24-11-2023 14:03 390 kez okundu.

Vali Nurtaç Arslan’ın 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı

    Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e 24 Kasım 1928’de Millet Mektepleri Başöğretmenliği unvanı verilişinin 95. yıl dönümünde bütün öğretmenlerimizin “Öğretmenler Günü” nü sevgi ve içtenlikle kutluyorum.

    Demokrasi, hak ve adalet duygusu gelişmiş, kendine güvenen, kültürel ve bilimsel gelişmelere katkıda bulunan, sahip olduğu bilgiyi insanlığın yararı için kullanan nesiller yetiştiren, eğitim sistemimizin temel yapı taşı, istikbalimizin mimarları öğretmenlerimiz, gönüllerindeki vatan sevgisi ile daha müreffeh bir Türkiye hedefine ulaşmamızdaki en büyük güvencemizdir.

    Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk, “Eğitimdir ki bir milleti ya hür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır ya da milleti esaret ve sefalete terk eder.” sözüyle 100. yılını büyük bir gururla kutladığımız Cumhuriyetimizi ilelebet bağımsız yaşatmak için eğitime vermemiz gereken önemi vurgulamış; “Öğretmenler! Yeni nesil, sizlerin eseri olacaktır. Eserin kıymeti, sizin becerinizin ve fedakârlığınızın derecesiyle orantılı olacaktır. Cumhuriyet: fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli ve yüksek karakterli muhafızlar ister. Yeni nesli, bu özellik ve yetenekte yetiştirmek sizin elinizdedir.” sözüyle de aklı, vicdanı ve irfanı hür nesillerin yetiştirilmesi konusunda öğretmenlerimizin görev ve sorumluluklarının önemine işaret ederek onlara duyduğu güveni ifade etmiştir.

    Böylesine önemli bir sorumluluğun farkında olarak idealizmini hiçbir zaman yitirmeyen, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma hedefi doğrultusunda aşkla çalışan öğretmenlerimize teşekkür ediyor, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da üzerlerine düşen görevi fedakârca yerine getireceklerine gönülden inanıyorum.

    Bu duygu ve düşüncelerle, başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, görevi başında şehit olan ve ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi rahmet, şükran ve minnetle yâd ediyor; ülkemizin her köşesinde büyük bir özveriyle görev yapan ve emekli olmuş sevgili öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor, sağlıklı, huzur dolu ve başarılı bir yaşam diliyorum.

Dr. Nurtaç Arslan

Bartın Valisi

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Başkan Yalçınkaya’nın Ramazan Bayramı Mesajı

Başkan Yalçınkaya’nın Ramazan Bayramı Mesajı

08-04-2024 - YEREL YÖNETİMLER

Vali Arslan'ın Ramazan Bayramı Mesajı

Vali Arslan'ın Ramazan Bayramı Mesajı

08-04-2024 - YEREL YÖNETİMLER

Haber Sitemizde Yayınlanan Haber ve Köşe Yazılarının Hukuki Sorumlulukları Kendilerine Aittir