Vali Arslan’ın Gazeteciler ve Basın Bayramı Mesajı

Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı Arslan mesajı yayınladı.

SİVİL-TOPLUM - 21-07-2023 17:32 567 kez okundu.

Vali Arslan’ın Gazeteciler ve Basın Bayramı Mesajı

    Demokrasi ve özgürlük yolunda önemli bir adım olan basında sansürün kaldırılması nedeniyle her yıl 24 Temmuz günü Gazeteciler ve Basın Bayramı olarak kutlanmaktadır.

    Basın; haber alma, yayma ve ifade özgürlüklerinin yanında, kamu adına hareket ederek doğru, objektif, güncel, hukuka ve etik değerlere uygun haberlerle kamuoyunu aydınlatmakta, şeffaf ve hesap verebilir bir yönetim anlayışının oluşmasına ve demokrasinin yerleşip güçlenmesine önemli katkılarda bulunmaktadır.

    Teknolojinin hızla geliştiği, internetin ve sosyal mecralar gibi yeni nesil iletişim imkânlarının bilgi ve haber kaynağı olarak kullanıldığı günümüzde, vatandaşlarımızın doğru bilgilendirilmesi ve gerçekleri öğrenme ihtiyacı çok daha fazla önem kazanmıştır.

    Toplum ile kamu arasında köprü olma görevini üstlenen, her türlü zorlukta özveriyle görev yapan, İlimizde yapılan, planlanan ve devam eden yatırımlar ile çalışmaları destekleyerek her türlü gelişmeyi hem yerel gündeme hem de ulusal ve uluslararası platformlara taşıyan yazılı ve görsel basınımıza teşekkürlerimi sunuyorum.

    Bu duygu ve düşüncelerle, basında sansürün kaldırılışının yıl dönümü olan bu özel günde başta ilimizde faaliyette bulunan radyo, televizyon, internet haberciliği ve gazetelerimiz ile ulusal ajansların temsilcileri olmak üzere tüm basın mensuplarımızın “24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı”nı kutlayarak çalışmalarında başarılar diliyor, görevlerini yerine getirirken hayatını kaybeden değerli basın çalışanlarını saygı ve rahmetle yad ediyorum.

Dr. Nurtaç Arslan

Bartın Valisi

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
1 Mayıs Tertip Komitesinden Kamuoyuna!

1 Mayıs Tertip Komitesinden Kamuoyuna!

25-04-2024 - SİVİL-TOPLUM

Bayramınız Kutlu Olsun!

Bayramınız Kutlu Olsun!

08-04-2024 - SİVİL-TOPLUM

Haber Sitemizde Yayınlanan Haber ve Köşe Yazılarının Hukuki Sorumlulukları Kendilerine Aittir