Vali Arslan’ın 10 Kasım Mesajı

Vali Dr. Nurtaç Arslan’ın 10 Kasım Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü Anma Günü Mesajı.

YEREL YÖNETİMLER - 09-11-2023 18:47 281 kez okundu.

Vali Arslan’ın 10 Kasım Mesajı

    Aziz milletimizin istiklal ve istikbal mücadelesinin eşsiz lideri, 100. yılını büyük bir gururla kutladığımız Cumhuriyetimizin kurucusu ve bağımsızlığımızın mimarı Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 85. yıl dönümünde milletçe saygı, şükran ve rahmetle anıyoruz.

    Milletimize çizdiği çağdaş uygarlık yolu ile adını tarihe altın harflerle yazdırmış kahraman bir asker ve büyük bir devlet adamı olan Atatürk, yalnızca kazandığı zaferler ve eserleri ile değil, aynı zamanda ortaya koyduğu fikirlerle ve engin ileri görüşlülüğü, barışa ve insani değerlere verdiği önemle de tüm dünyanın saygısını kazanmış müstesna bir liderdir.

    O, “En büyük eserim” dediği genç Cumhuriyeti, “Benim naçiz vücudum bir gün elbet toprak olacaktır, fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.” sözleriyle bizlere emanet etmiştir.

    Bizler de inanç ve idealleri ile yolumuzu aydınlatmaya devam eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği hedef doğrultusunda; Cumhuriyetimizin kuruluş ilkelerine, fikir ve ideallerine bağlı kalarak ve kazanımlarına sahip çıkarak, Cumhuriyetimizi ikinci yüzyılında daha da güçlendirerek ilelebet yaşatmak ve muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için var gücümüzle ve azimle çalışmayı sürdürüyoruz.

    Bizlere emanet edilen Cumhuriyeti sonsuza kadar korumaya, yaşatmaya ve yüceltmeye kararlıyız.  En büyük sorumluluğumuzun Atatürk’ün bizlere bıraktığı değerleri yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak olduğunun bilincindeyiz.

    Bu duygu ve düşüncelerle, aramızdan ayrılışının 85. yıl dönümünde Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve milli mücadelemizin tüm kahramanlarını, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha saygı, minnet ve rahmetle yad ediyorum.

    Ruhları şad olsun.

Dr. Nurtaç Arslan

Bartın Valisi

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Başkan Yalçınkaya’nın Ramazan Bayramı Mesajı

Başkan Yalçınkaya’nın Ramazan Bayramı Mesajı

08-04-2024 - YEREL YÖNETİMLER

Vali Arslan'ın Ramazan Bayramı Mesajı

Vali Arslan'ın Ramazan Bayramı Mesajı

08-04-2024 - YEREL YÖNETİMLER

Haber Sitemizde Yayınlanan Haber ve Köşe Yazılarının Hukuki Sorumlulukları Kendilerine Aittir