Tekstil fabrikası sahibini 18 bin lira dolandırmış

Bartın İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekipleri İstanbul ilinde zanlıyı kıskıvrak yakaladı.

ASAYİŞ - 27-04-2022 22:57 461 kez okundu.

Tekstil fabrikası sahibini 18 bin lira dolandırmış

F.Y isimli şahıs tutuklanarak cezaevine gönderilirken, olayın diğer şüphelisi M.Ş.H adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

SAHTE BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI YAKAYI ELE VERDİ

Kendisini Belediye Başkan Yardımcısı olarak tanıtan F.Y isimli zanlı iş insanını binlerce TL dolandırdı.

    İl Emniyet müdürlüğünden yapılan açıklamada; “30.03.2022 günü İlimiz Kurtköy Mevkii Organize Sanayi Bölgesi P…Tekstil isimli işyeri sahibi müştekiye, kimsesiz çocuklara yardım ettiklerini, 280 çocuğa kıyafet yardımı yaptıklarını, maddi yardım istediği belirterek,  kendisini Bartın Belediye Başkan Yardımcısı olarak tanıtarak,  aranması ve verilen hesaba 18.700 TL yatırılması sonucu meydana gelen “ Dolandırıcılık ”  olayı ile ilgili olarak;

Asayiş Şube Müdürlüğümüz görevlilerince şüpheli şahıs/şahısların tespitine yönelik yapılan çalışmalar neticesinde tespit edilen şüpheli şahısların Bartın Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturma talimatı doğrultusunda,  İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Çağlayan Yerleşkesi Adliyesinden, Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığından ve Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığından Gözaltı ve Arama kararları çıkartılarak, eşzamanlı yapılan gözaltı ve ikamet aramaları neticesinde; Müştekiyi arayan GSM hattının sahibi Mohanad Ghenı FATHI FATHI isimli yabancı uyruklu şahsin  …/İstanbul sayılı adreste bulunmadığı (inşaat adresi), belirtilen adresin ikamet adresi olmadığı anlaşılmıştır.

    Müştekinin parayı yatırdığı hesap numarasının da 3. Şahıslar tarafından dolandırıcılar tarafından fiktif olarak satın alınan bir hesap olduğu anlaşılmıştır.

     İstanbul ilinde yapılan ısrarlı takip sonucunda dolandırıcılık olayını gerçekleştiren ve parayı banka matikten çeken F.Y isimli şahıs yakalanmıştır.

    Şahsın ikametgâhında yapılan aramada dolandırıcılık olayında kullanıldığı tahmin edilen banka kartları ele geçirilmiştir. Aynı şekilde gerçekleşen birçok dolandırıcılık olayların aydınlatılma çalışmaları devam etmektedir.

    Şüpheli olarak adliyeye çıkarılan M.Ş.H adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış, F.Y isimli şahıs 26.04.2022 tarihinde tutuklanmıştır.” denildi

Haberin Videosu : Tekstil fabrikası sahibini 18 bin lira dolandırmış Admin

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Emniyet Narkotikten uyuşturucu operasyonu!

Emniyet Narkotikten uyuşturucu operasyonu!

25-04-2024 - ASAYİŞ

Bonzai Operasyonu!

Bonzai Operasyonu!

29-03-2024 - ASAYİŞ

Haber Sitemizde Yayınlanan Haber ve Köşe Yazılarının Hukuki Sorumlulukları Kendilerine Aittir