Maden emekçilerinin yanındayız!

Bu kararın geri alınmasını istiyoruz.

SİVİL-TOPLUM - 25-01-2024 17:50 444 kez okundu.

Maden emekçilerinin yanındayız!

Amasra TTK’nın 400 işçi sözünden 105’e düşmesini kabul etmiyoruz.

    Türkiye Taşkömürü Kurumu'na alınacak 2 bin işçinin 400’ü için Bartın'dan kura çekimi yapılmıştır, Bartın'dan 400 işçi seçilmiştir.

    İşe başlama zamanı geldiğinde ise TTK Amasra Müessesesinde çalıştırılacak yeni maden işçisi sayısı 105 kişi olarak belirlenmiş ve 295'i Zonguldak'a gönderilmek istenmektedir.

    Hâlbuki Amasra Müessesesinin norm kadro hesabına göre çalışması gereken toplam yer altı ve yerüstü çalışan sayısı 1145’dir.

    Toplam çalışan işçi 662’dir. 523 işçi işe alınması gerekirken TTK’nin 400 işçi sözünden 105’e düşmesini kabul etmiyoruz. Eksik işçiyle daha çok kömür üretme çabası iş sağlığı ve güvenliğini ortadan kaldırmış ve nihayetinde de 43 madenci şehidiyle Amasra Müessesesi büyük bir bedel ödemiştir.

    Kamu Sendikaları Konfederasyonu olarak sendikal dayanışma gereği maden emekçisi kardeşlerimizin haklı taleplerini destekliyoruz. Hâlbuki bu işçiler Bartınlıdır. Bu karar 295 maden emekçisini ve onların ailelerini etkileyecektir.

    Zorunlu sürgün gibi 295 işçinin yerlerini yurtlarını bırakmalarına neden olacaktır.  Bundan Bartın ekonomisine yönelik olumsuz sonuçlar da doğacaktır. Bu kararın geri alınmasını istiyoruz.

    Bu vesile ile 43 madenci şehidimizi saygıyla anıyoruz ve maden emekçilerinin haklı taleplerinin savunulmasında yanlarında olduğumuzu ilan ediyoruz.

KAMU EMEKÇİLERİ KONFEDERASYONU adına

Enerji Sanayii Ve Maden Kamu Emekçileri Sendikası Zonguldak Şube Yöneticisi

GAZİ TOPLU

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
1 Mayıs Tertip Komitesinden Kamuoyuna!

1 Mayıs Tertip Komitesinden Kamuoyuna!

25-04-2024 - SİVİL-TOPLUM

Bayramınız Kutlu Olsun!

Bayramınız Kutlu Olsun!

08-04-2024 - SİVİL-TOPLUM

Haber Sitemizde Yayınlanan Haber ve Köşe Yazılarının Hukuki Sorumlulukları Kendilerine Aittir