Kanlıırmak Caddesi 'KAZIK'landı!

Elektrikten sonra fore kazık çakılan delik deşik caddede sokak lambaları bir aydır yanmıyor!

GENEL - 15-11-2023 17:13 934 kez okundu.

Kanlıırmak Caddesi 'KAZIK'landı!

    Bartın ırmağı ve yan kolları ıslahı 1. kısım inşaatı adı altında seli önleyeceği iddia edilen camdan perdeleme (daraba) sistemine altyapı oluşturacak fore kazıklar çakıldı.

    Zeminin belirli çap ve derinlikte dairesel kesitli delgi yapılarak açılan kuyuya demir donatı yerleştirip beton dökülmesi anlamına gelen fore kazık işlemi yapılırken yer altındaki kablolar zarar gördü.

    Elektrik şirketinin kısa bir süre önce telleri yer altına alırken kaldırımları ve yolları bozduğu caddede bu çalışmanın hemen akabinde uygulanan DSİ'nin ırmak ıslah ve sel önleme projesi başka bir mağduriyet yarattı.

    Sorun, kaldırım kenarında yer altında gömülen elektrik tellerinin aynı yerde devasa iş makineleriyle çakılan fore kazıklarla aynı hizada olmasından ve kurumlar arasındaki koordinasyonsuzluktan kaynaklandı.

HALK MAĞDUR DURUMDA

    Caddenin Orduyeri köprüsünün altından Damla Et Markete kadar uzanan bölümlerinde sokak aydınlatmaları uzun süredir ışık vermezken fore kazıklarla çakışan kablolar da devre dışı kaldı.

    Trafiğe kapatılan, yayaların da çok zor geçtiği, akşam olunca karanlıkta göz gözü görmeyen caddede kaldırımın dibine gömülen kablolar atıl duruma düşerek heba oldu. Burada mecburen yeni bir kablo çalışması daha yapıldı. Boydan boya kazılan caddede yeni kablolar bu kez yolun ortasına döşendi.

    Böylelikle bir iş iki kere yapılmış oldu, paralarla birlikte emek ve zahmetler de boşa gitti, burada yaşayan vatandaşların mağduriyeti de artarak katlandı.

    Vatandaşlar "Bu paralar bizim cebimizden çıkıyor. Kurum ve kuruluşlar arasında koordinasyon olsaydı böyle sorunlar yaşanmazdı. Yazık günah" dediler.

İNTERNET SORUNU DA VAR!

    Kaos içindeki caddede elektriklerle birlikte internet hatları da zarar gördü. Bazı vatandaşların internet kablosu söküm aşamasında olan beton direklerde olduğu için koptu. Evinde iki haftadır internet olmadığını söyleyen bir vatandaş Telekomu aradıklarında "caddede çalışmaların biteceği 17 Kasıma kadar bir şey yapamayız" yanıtı aldıklarını ifade etti.

    Belirli aralıklarla sokak aydınlatmaları günlerdir yanmadığı için karanlıkta kalan cadde ile birlikte ırmak kenarındaki yürüyüş yolunda da akşamları yürümek oldukça zor ve tehlikeli.

    Kanlıırmak caddesinin bağlı olduğu Okulak mahallesinin muhtarı Turgut Altınçubuk yaşadıkları sorunla ilgili şöyle konuştu; "Burada elektrikler kısa bir süre önce yer altına alındı. Hemen peşinden fore kazık çalışması yapıldı.

    Fore kazıklar çakılırken kablolar zarar görmüş. Elektrik şirketi görevlileri konuşurken duydum. Vatandaşlar da bunu biliyor. Sokak aydınlatmaları günlerdir yanmıyor. Gelip geçenler tedirgin oluyor. Karanlıkta her şey olur. Güvenlik sorunumuz var. Ayrıca toz toprak içindeyiz"

TARİHLER BİRBİRİNİ TUTMUYOR!

    Bu arada Bartın'da yerel ağızla "camdan daraba" şeklinde anılan tartışmalı ırmak ıslah ve sel önleme projesinin fore kazık aşamasıyla birlikte ortaya çıkan tabelasında işe başlama tarihi 1 Şubat 2023 olarak belirtiliyor.

    Süresi 300 gün, tutarı da 464.778.000 TL olarak açıklanan işin başlama tarihi ile tabelanın ve çalışmaların görüldüĝü tarih arasında (şubat-ekim) tam 9 ay olması da oldukça düşündürücü bulunup kafalarda soru işaretleri oluşturdu.

    Projeyi 58 yapı inşaat ve Hidrokar inşaat ortaklığı yürütüyor. Kontrol görevi ise Devlet Su İşleri (DSİ) Bartın Şube Müdürlüğünde...

Haber-Fotoğraflar/Arif Üçler

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Gandi'nin 8 öğretisi!

Gandi'nin 8 öğretisi!

29-04-2024 - GENEL

'Bunlar benim gerçek dostlarım'

'Bunlar benim gerçek dostlarım'

10-04-2024 - GENEL

Haber Sitemizde Yayınlanan Haber ve Köşe Yazılarının Hukuki Sorumlulukları Kendilerine Aittir