Gandi'nin 8 öğretisi!

Refik Akmaz hayatınızı temelinden değiştirecek formülü verdi...

GENEL - 29-04-2024 19:03 1949 kez okundu.

Gandi'nin 8 öğretisi!

    Londra'da hukuk eğitimi alan aydın bir Hindistan lideri olan Mahatma Gandi'nin 8 maddelik öğretisinin uygulanması halinde insan hayatının temelinden değişeceğini belirten Kişisel Gelişim Uzmanı Refik Akmaz konferanslarına devam ediyor.

Ramazan ayı nedeniyle ara verdiği konferans serisini 'İnsan, neden ve sonuç' konu başlığı ile sürdüren özel Bartın AKTIP Hastanesinin Yönetim Kurulu Başkanı Akmaz "Kitap okuyun ama size lazım olan kitapları okuyun. Mesela Gandi'yi okuyun, onun felsefesini öğrenin, yaşayın. Hayatınız temelinden değişir" dedi.

TECRÜBELERİNİ PAYLAŞIYOR

Belediye Sosyal Tesisleri'nde kendisini dinlemeye gelenlere tavsiye ettiği Gandi felsefesini benimseyen bir kişi olarak bu konuda önemli bilgiler veren Akmaz konferanslarında yaşadıklarını, 50 yılı geçen iş hayatında edindiği deneyim ve tecrübeleri anlattığını söyledi.

KARAKTERİNİZ KADERİNİZE DÖNÜŞÜR

Akmaz, yarın ölecekmiş gibi yaşa, sonsuza kadar yaşayacakmışsın gibi öğren diyen Gandi'yi anlatırken özellikle şu sözlerine dikkat çekti; "Söylediklerinize dikkat edin; düşüncelere dönüşür. Düşüncelerinize dikkat edin; duygularınıza dönüşür. Duygularınıza dikkat edin; davranışlarınıza dönüşür. Davranışlarınıza dikkat edin; alışkanlıklarınıza dönüşür.

Alışkanlıklarınıza dikkat edin; değerlerinize dönüşür. Değerlerinize dikkat edin; karakterinize dönüşür. Karakterinize dikkat edin; kaderinize dönüşür…”             '

KADER GAYRETE AŞIKTIR

Kaderin çalışarak oluştuğunu kaydeden Akmaz "Yolunda bulunursak kader olur. Kader gayrete aşıktır deyimi de bunu çok güzel anlatıyor. Ama bizim toplumumuzda çalışmayı külfet gibi ceza gibi gören yanlış bir anlayış var. Fizik kanuna göre emek sarfetmeden hiç bir şey elde edemeyiz. Toplum olarak genelde sonuçlar üzerinden hareket eden bir davranış biçimine sahibiz. Oysa her sonucun bir nedeni her nedenin bir sonucu vardır. Bunlar etle tırnak gibidir" diye konuştu.

DİLİNİZİ DAMAĞINIZA YAPIŞTIRIN

AKTIP Teknoloji ve Sosyal Bilimler Derneği organizasyonunda 1,5 saat süren konferanstaki konuşmasında bilgilerin depolandığı ve işlendiği sağ beyin sol beyin konusuna da değinen Akmaz "Dilimizi damağımıza yapıştırırsak sağ beynimiz sürekli devrede kalacak, soracak sorgulayacak, neden sonuç ilişkisi kuracak. Odaklanmak ve tekrar etmek de çok önemli. Gandi'nin de dediği gibi sözlerinize dikkat edin. Olumlu, pozitif sözcükler kullanın. Toplum olarak bir şeyin hep olumsuz tarafına bakıyoruz. Bu yanlış. Negatiflik negatifliği getirir" dedi.

DÜŞÜNMEK ÖĞRENMEKTİR

Akmaz şöyle devam etti: "Odaklanalım ve derinlemesine anlamaya çalışalım. Eğitim çalışmalarımızın temelinde mutlu aile başarılı çocuk var. İnsanın kendini tanımasını sağlamaya ve farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. Düşünmeyi düşündürmeyi önemsiyoruz. Sokrates de öğretmenlere çocuklara bir şey öğretmeyin sadece düşünmeyi öğretin. Düşünmeyi bilen zaten kendi kendine öğrenecektir demiştir" Konuşması ilgiyle dinlenen Refik Akmaz'ın bir sonraki konferansı 10 Mayısta.

Haber: Arif ÜÇLER

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Yüksek teknolojiyle daha ileriye!

Yüksek teknolojiyle daha ileriye!

07-05-2024 - GENEL

'Bunlar benim gerçek dostlarım'

'Bunlar benim gerçek dostlarım'

10-04-2024 - GENEL

Haber Sitemizde Yayınlanan Haber ve Köşe Yazılarının Hukuki Sorumlulukları Kendilerine Aittir