Ergin Dinç’i de kaybettik

Bartın siyasetinde bir çınar daha devrildi.

GÜNCEL - 25-10-2022 13:28 1378 kez okundu.

Ergin Dinç’i de kaybettik

İl Genel Meclisi Üyesi olarak aynı dönemlerde Bartın’a hizmet eden Metin Sarı’dan sonra Ergin Dinç de hayata veda etti.

 Geçirdiği bazı rahatsızlıklardan dolayı uzun süredir tedavi gören ve tedaviler sonuç vermeyince hayata veda eden Bartın İl Genel Meclisi eski üyelerinden Ergin Dinç son yolculuğuna uğurlandı. 2002 öncesi dönemde Bartın’da önde gelen siyasetçilerden biri olan, Demokratik Sol Parti’den (DSP) Anavatan Partisine (ANAP) geçerken rozetini 1995’te Bartın’a yaptığı ziyarette bizzat Genel Başkan Mesut Yılmaz’ın taktığı Dinç, tedavi gördüğü hastanede 74 yaşında hayatını kaybetti.

Gölbucağı’nda uğurlandı

 DSP ve ANAP’ta İl Genel Meclisi Üyesi olarak Bartın’a hizmet eden Ergin Dinç, Göbucağı mahallesi Stadyum sokaktaki evinin önünde dualar edildikten sonra Gölbucağı camisinde öğlen namazını müteakip kılınan cenaze namazı sonrası Gölbucağı mezarlığına defnedildi.

Ağır ameliyatlar geçirdi

 Asıl mesleği terzilik olan Ergin Dinç yakınlarının ve arkadaşlarının gözyaşları arasında toprağa verildi. Geçen nisan ayında beyin kanaması geçiren, daha önce de akciğer ameliyatı olan Dinç, 2002 yılı sonrası aktif siyaseti bırakmıştı. Ergin Dinç ile aynı dönemlerde görev yapan DYP’nin İl Genel Meclisi Üyesi Metin Sarı’da geçen haziran ayında hayatını kaybetmişti. Metin Sarı’da Gölbucağı mezarlığına defnedilmişti.

 Ergin Dinç iki sene önce çekilen bu fotoğrafta ANAP’ın eski İl Başkanlarından Diş Hekimi Kurtuluş Abanalı ve gazeteci Arif Üçler ile birlikte görülüyor.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Eski dostlar buluştu!

Eski dostlar buluştu!

12-04-2024 - GÜNCEL

Çakan'la bayramlaştık!

Çakan'la bayramlaştık!

11-04-2024 - GÜNCEL

Haber Sitemizde Yayınlanan Haber ve Köşe Yazılarının Hukuki Sorumlulukları Kendilerine Aittir