Cezalar bile caydırmıyor! Vallahi pes doğrusu!!!

Bartın Çağdaş Gazeteciler Derneğinden İl Emniyet Müdürü Ünsal Hayal’e ziyaret.

SİVİL-TOPLUM - 31-01-2024 11:23 921 kez okundu.

Cezalar bile caydırmıyor! Vallahi pes doğrusu!!!

    Aynı kişi tam 12 kere disko araç cezası yedi, yine de uslanmadı!!!!

    Ülke genelinde asayişte en başarılı 10 il arasındaki Bartın'da suç aydınlatma oranının yüzde 100'lerde yakalama oranının da yüzde 95'lerde olduğu bildirildi.

    Rakamları, Bartın Çağdaş Gazeteciler Derneği Başkanı Necdet Aydemir, Başkan Yardımcısı Arif Üçler ve Yönetim Kurulu Üyesi Erdal Arslan'ı kabulünde Bartın İl Emniyet Müdürü Ünsal Hayal verdi.

EN BÜYÜK SORUN TRAFİK

    İlde en fazla kayda geçen olayın darp, hakaret ve tehdit gibi olaylar olduğunu belirten Müdür Hayal "Bartın'ın en büyük sorunu trafik. Araç sayısı 60 binlerde. 10 bin gibi bir rakama ulaşan motosikletlerle toplam araç sayısı 70 binlerde. Araç sayısı yüksek, şehir merkezi sıkışık. Buna bir de sürücülerin kural dışı davranışları eklenince sorun daha da büyüyor" dedi.

ARAÇ KULLANIMI AZALMALI

    Bu sorunun şehrin Çaycuma istikametine doğru daha fazla dışarıya açılması sağlanarak, araç kullanımı azaltılarak, trafiğe kapalı alan sayısı artırılarak, yeni otoparklar yaptırılarak ve kontroller sıklaştırılarak bu ve benzeri önlemlerle ve yeni çevre yoluyla zamanla çözülebileceğini düşünüyorum" diye konuştu.

CEZAYI YİYOR YİNE YAPIYOR!

    En sık görülen trafik suçlarından biri olan yüksek sesle müzik, abart egzoz, park ihlali ve motosikletlerin kural dışı davranışlarına karşı yaptıkları kontrollerde cezalandırdıkları sürücülerin aynı hatalara devam ettiklerini gördüklerini anlatan Müdür Hayal yüksek sesle müzikten aynı kişiye tam 12 kere ceza kestiklerini söyledi.

HEM SUÇLU HEM GÜÇLÜ

    Abart egzoz ile ilgili bizzat şahit olduğu bir olayı anlatan Emniyet Müdürü Ünsal Hayal "Sayın Valimizle muhtarlar derneğini ziyaretimiz sırasında egzozundan abartılı sesler çıkan bir motosikletle karşılaştık. Bunu durdurup yasal işlem yaptık.

    Şahsın 'bana ceza yazamazsınız sizi Cimer'e şikâyet edeceğim' şeklinde ısrarlı itirazları ve tepkisi oldu. Yüksek sesle müzikten sık sık ceza yiyen bir sürücünün de 'yahu bu emniyet de sürekli beni izliyor' gibi serzenişleri oldu. Arkadaşlarımız görevlerini yaparken böyle şeylerle de karşılaşıyor" dedi.

POLİS ARAMAZ, GELİR ALIR

    Telefonla 'biz polisiz, savcıyız, hâkimiz şöyle bir suça karıştınız, şu kadar para veya altın vereceksiniz' diye tek kullanımlık hatlarla ülke genelinde yaygın olarak yapılan dolandırıcılık olaylarına karşı vatandaşları uyaran Müdür Ünsal Hayal "Bunlar beni de arıyorlar.

    Dikkate almayın. Polis kimseyi bu şekilde aramaz, eğer bir kişi bir suça karıştıysa polis gider onu alır işlemini yapar, adli makamlara teslim eder. Halkımız bu tür telefonlara itibar etmesin. İnternet üzerinden yapılan alışverişlerde de dikkatli olsun" şeklinde konuştu.

BARTIN HUZURLU BİR İL

    4 yıl Ardahan İl Emniyet Müdürü olarak görev yaptıktan sonra 2023 Ağustos ayında ilimize atanan 1971 İzmir doğumlu evli ve iki çocuk babası özel harekâtçı emniyet müdürü Ünsal Hayal Bartın'ın huzurlu bir il olduğunu belirterek "Terör yok. Mafya yok. Uyuşturucuya geçit yok. Huzur ve güven ortamını koruyup daha yukarılara taşımak için gece gündüz demeden çalışıyoruz" dedi.

ZİYARETİN ANISINA KİTAP

    Bekçilerle polislerin görev bölgelerinde yaya ve araçlı devriyelerini yaptıklarını da kaydeden Müdür Hayal kendisine başarılar dileyen gazetecilerle ziyaretin anısına hatıra fotoğrafı çektirdi. Gazeteci Arif Üçler, Emniyet Müdürü Ünsal Hayal'a ziyaretin anısına Norveç'in dünyaca ünlü polisiye yazarı Jo Nesbo'nun 'Krallık' isimli kitabını hediye etti.

Haber: Arif ÜÇLER

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
1 Mayıs Tertip Komitesinden Kamuoyuna!

1 Mayıs Tertip Komitesinden Kamuoyuna!

25-04-2024 - SİVİL-TOPLUM

Bayramınız Kutlu Olsun!

Bayramınız Kutlu Olsun!

08-04-2024 - SİVİL-TOPLUM

Haber Sitemizde Yayınlanan Haber ve Köşe Yazılarının Hukuki Sorumlulukları Kendilerine Aittir