Basın özgürdür, engellenemez!!!

Şiddetle kınıyoruz!

SİVİL-TOPLUM - 05-01-2024 23:23 780 kez okundu.

Basın özgürdür, engellenemez!!!

   Bartın Belediye Meclisi toplantısında yaşananlar halkın haber alma hakkına saldırıdır! Gazetecilerin görev yapmasını engelleyenleri kaba ve demokratik olmayan, baskıcı, sansürcü, itici, incitici davranışlarından dolayı Bartın Çağdaş Gazeteciler Derneği olarak şiddetle kınıyoruz!

Gazeteciler kimsenin emir eri değildir!

    Bartın Belediyesi, meclisi ve oturduğunuz o koltuklar kimsenin babasının malı değildir!

    Öyle sanıyoruz ki basına çıķışarak görevini yapmasını engelleyen belediye başkanını, meclis üyesini ve bu çirkinliğe sessiz kalarak destek veren meclis üyelerini koltuklarını kaybetme korkusu sarmış, panik ve endişe içinde sanki halktan saklayacakları bir şey varmışçasına durduk yere saldırgan bir tutum ve davranış sergilemişlerdir.

    Halka ve basına açık olan belediye meclis toplantılarında görüntü ve ses kaydı alınmasının yasaklandığı bir toplantı Bartın tarihinde daha önce görülmemiştir.

    Halkın oylarıyla seçilen başkan milletvekili olmak için istifa edince mecliste yapılan oylama ile sadece bir yıllığına göreve gelen belediye başkanı ve kendisine destek çıkan muhalefet partili meclis üyesi bu davranışlarıyla Bartın tarihine geçmişlerdir.

    Basının Bartın'ı yönetmek gibi bir görevi yoktur. Basının görevi sadece halkı bilgilendirmek değildir aynı zamanda Bartın'ı yönetenleri yapılan yanlışlara karşı uyarmak ve halk adına kamu adına denetlemektir.

    Olup bitenlerde basını sadece reklam aracı olarak görme düşüncesinde olmanın ve maalesef bir kısım basınımızın da buna zemin hazırlamasının rolü büyüktür.

    Meslektaşlarımızın gazetecilik mesleğini küçük düşüren, edilgen hale getiren, itibarsızlaştıran davranışlardan uzak durmalarını tavsiye ediyoruz.

    Meslektaşımız Nurdan Eroğlu'nu, Halil Tekin'i ve Ercan Aydın'ı meslek onurunu savunan sosyal medya paylaşımlarından dolayı kutluyor, gazetecilerin maruz kaldıkları bu olaydan dolayı üzüntümüzü bildiriyor, buna sebep olanları esefle kınıyor ve kamuoyu önünde özür dilemeye davet ediyoruz!

Bartın Çağdaş Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
1 Mayıs Tertip Komitesinden Kamuoyuna!

1 Mayıs Tertip Komitesinden Kamuoyuna!

25-04-2024 - SİVİL-TOPLUM

Bayramınız Kutlu Olsun!

Bayramınız Kutlu Olsun!

08-04-2024 - SİVİL-TOPLUM

Haber Sitemizde Yayınlanan Haber ve Köşe Yazılarının Hukuki Sorumlulukları Kendilerine Aittir