Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Bartın’da

Bartın Adalet Sarayının açılışı Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın katılımıyla yapıldı.

GÜNCEL - 23-08-2022 22:45 1609 kez okundu.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Bartın’da

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Bartın Adalet Sarayının açılışını gerçekleştirmek ve bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Bartın’a geldi.

    Bakan Bozdağ’ın Adalet Sarayı bahçesinde gerçekleştirdiği açılış törenine Vali Dr. Nurtaç Arslan ile birlikte çok sayıda davetli katıldı.

Açılışta konuşma yapan Bartın Cumhuriyet Başsavcısı Faruk Kaynak, “Tüm adalet şehitlerini ve Kurtuluş Savaşından bugüne kadar vatanımızı korumak için canlarını feda eden ve feda etmekten çekinmeyen tüm şehit ve gazilerimizi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle yad ediyorum.

    Bugün Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin üstlenmiş olduğu temel görevlerin ifası ile oluşturulan ve Anayasamızın 7’inci, 8’inci ve 9’uncu maddelerinde düzenlenen yasama, yürütme, yargı erklerinden toplumda adaleti sağlamak olan yargı erkine yakışır Bartın’ımızın yeni Adalet Sarayının açılışını yapmanın heyecanını yaşıyoruz.

    Bu kapsamda Adalet Sarayını Bartın’ımıza kazandıran başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, Adalet Bakanımıza, bu süreçte Bartın’da görev alan cumhuriyet başsavcılarımıza, emeği geçen siyasilerimize ve herkese teşekkürü bir borç bilirim.

    Adalet Sarayımız yaklaşık 22 bin metrekare kapalı kullanım alanına sahip olup Cumhuriyet Başsavcılığı ve mahkeme blokları olmak üzere toplam 3 bloktan oluşmaktadır. Daha önce 1973 yılında yapımı tamamlanarak hizmet veren önceki adliye binamızdaki birimlerimiz ve diğer kamu kurumlarında ve kirada faaliyet gösteren tüm birimlerimiz tel çatı altında toplanmış bulunmaktadır.

    Farklı yerlerde hizmet veren birimlerin tek çatı altında toplanmış olması sonucunda vatandaşlarımıza ve avukatlarımıza daha kolay hizmet alma imkânı sağlanmıştır. Adalet tecelli etmekle görevli tüm yargı çalışanlarının görevlerini etkin şekilde yerine getirebilmeleri için mesleki bilgi ve birikimlerinin yanında fiziki mekânlarda önem arz etmektedir.

    Bu bağlamda Bartın ilimize görkemli, vatandaşlarımızın adliyeden beklentilerini karşılayacak, son teknolojiyle dizayn edilmiş Adalet Sarayımız Bartın ilinin hizmetine sunulmuştur.

    Savcı ve hakim arkadaşlarımızın karşılaştıkları dosyalarda empati kurarak binamızın ihtişamına yakışan adaletli kararların adliyemizde verileceğinden en ufak bir şüphemiz bulunmamaktadır. Yeni Adalet Sarayımızın Bartın’ımıza hayırlı olmasını diliyorum.”

     Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törende Cumhuriyet Başsavcısı Faruk Kaynak ve Ak Parti Grup Başkan Vekili Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç’un konuşmalarından sonra kürsüye gelen Vali Arslan, “Tarafsız ve bağımsız yargının en güzel şekilde tevdi edileceği, Bartın’ımız ve adalet camiamıza çok önemli katkılar sunacak olan yeni Adalet Sarayı ilimizde adaletin gerçekleştirilmesinde ve devletin etkinliğinde önemli bir mekân olacaktır. Adaletin önemine ve Bartın’ımıza yakışır Adalet Sarayı ile vatandaşlarımız adalet hizmetlerini daha etkin bir şekilde alabilecek, yargı mensuplarımız da daha sağlıklı ve modern bir ortamda hizmet verebileceklerdir.” diyerek başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere ilimize teşrifi ve açılış törenini onurlandırdığı için Bakan Bozdağ’a ve emeği geçenlere teşekkür etti.

    Ardından Bakan Bozdağ, Bartın Adalet Sarayının resmi açılışını gerçekleştirmek üzere bir araya geldiklerini ifade ederek, “Adalet hizmetlerinin sunulduğu mekânların adalet gibi yüce bir değere uygun bir şekilde olması elbette bizim temel arzumuz vatandaşımızın da devleti yönetenlerden temel beklentisidir” dedi.

    Konuşmasına Bakanlık olarak yürüttükleri çalışmalardan bahsederek devam eden Bakan Bekir Bozdağ yeni Adliye Sarayının Bartın ve ülkemiz için hayırlı ve uğurlu olmasını temenni etti.

    Dua edilerek yeni Adalet Sarayının açılış kurdelesini kesen Bakan Bozdağ ve beraberindekiler Adalet Sarayını gezdi.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Yalçınkaya’nın Ramazan ayı mesajı

Yalçınkaya’nın Ramazan ayı mesajı

10-03-2024 - GÜNCEL

En İçten Duygularımla Kutluyorum!

En İçten Duygularımla Kutluyorum!

08-03-2024 - GÜNCEL

Haber Sitemizde Yayınlanan Haber ve Köşe Yazılarının Hukuki Sorumlulukları Kendilerine Aittir