99 ruhu geri döndü!

Bartın Belediyesi'nde 3'üncü Yalçınkaya dönemi başladı.

SİYASET - 05-04-2024 23:14 901 kez okundu.

99 ruhu geri döndü!

    31 Mart mahalli idareler seçimini MHP-AKP ittifakı iktidar adayına açık ara fark atarak kazanan CHP'li Rıza Yalçınkaya cuma namazı sonrası kent müzesi olarak kullanılan eski belediye binası önünde düzenlenen törenle resmen göreve başladı.

    1999 seçimlerini 40'ıncı belediye başkanı olarak kazanınca ve 2004'te 41'inci başkan olunca da burada tören yapan Yalçınkaya 47'inci belediye başkanlığı görevine başlarken de geleneği bozmadı.

YALÇINKAYA KAZANDI KARAMAN GELDİ

    Saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan ve kurban kesimi ile devam eden törende CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu ve15 Martta geldiği Bartın'da Yalçınkaya'ya 'siz seçimi kazanacaksınız ben de devir teslimde burada olacağım' diyen Saadet Partisi Samsun Milletvekili Mehmet Karaman, belediye meclis üyeleri, CHP ve Saadet Partisi yöneticileri ve çok sayıda vatandaş hazır bulundu.

BARTIN BENİM AİLEM

   1999-2007 arasında 2 dönem belediye başkanlığı yapan Yalçınkaya 17 yıl sonra bu göreve yeniden seçilmenin onurunu, gururunu ve mutluluğunu yaşadığını belirterek Bartın'ı daha yaşanabilir bir şehir getireceğini söyledi.

    Bunu şerefim ve namusum üzerine söz vererek bir kez daha ilan ediyorum diyen Yalçınkaya "Bu görevler halk için yapılınca ve halkın duasını alınca çok güzel oluyor. Bartın benim ailem. Bana inandınız güvendiniz. Sizler benim ilacımsınız şifa kaynağımsınız. Güveninizi boşa çıkarmamak için gece gündüz demeden çalışacağım. Allah hepinizden razı olsun" şeklinde konuştu.

HERKESİN BAŞKANI OLACAĞIM

    İçindeki Bartın sevdasının hiçbir zaman bitmeyeceğini ifade eden Yalçınkaya "Bana oy veren vermeyen herkesi kucaklayarak kimseyi ayrıştırmadan hep birlikte çalışarak Bartın'ı hak ettiği yere getireceğiz. Bartın için herkesin fikrine yanımda olmasına ihtiyacım var. El ele gönül gönüle güzel günlere Bartın için işimiz gücümüz hizmet olacak" diye konuştu.

KURBAN VE İKRAM BELEDİYEYE FATURA EDİLMEDİ!

    Yalçınkaya alkışlarla eski belediye binasındaki eski makam odasına çıkarak burada tebrikleri kabul etti. Uzun tebrik kuyruğu ve izdiham oluştu. Yalçınkaya'nın kesilen kurbanın ve törene katılanlara ikram edilen çikolataların parasını kendi cebinden ödediği öğrenildi.

1999'DAN 2024'E...

    Törende duayı Arap camisi emekli imamı Zeki Yıldız yaptı. 1999'daki törende duayı Arap camisi imamı Hüseyin Ok yaptırmış, Yalçınkaya o dönem seçime DSP'den girmiş, törende DSP Bartın Milletvekili Cafer Tufan Yazıcıoğlu ve DSP İl Başkanı Mehmet Yolcu da hazır bulunmuştu.

Haber: Arif ÜÇLER

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
CHP 3 AKP ise 2 il genel meclis üyesi çıkardı

CHP 3 AKP ise 2 il genel meclis üyesi çıkardı

01-04-2024 - SİYASET

Örnek vatandaş!

Örnek vatandaş!

01-04-2024 - SİYASET

Haber Sitemizde Yayınlanan Haber ve Köşe Yazılarının Hukuki Sorumlulukları Kendilerine Aittir