29 milyonluk banka kredisine 11 ayda 21 milyon faiz!!!!!

Yalçınkaya; Belediyeyi 251 milyon lira borçla devraldık!

YEREL YÖNETİMLER - 08-04-2024 20:15 817 kez okundu.

29 milyonluk banka kredisine 11 ayda 21 milyon faiz!!!!!

    Bartın Belediye Başkanı Rıza Yalçınkaya, belediyenin zarara uğratılarak borç batağına sürüklendiğini göstermek için sadece bir örnek vereceğini belirterek "Para lazım olmuş. Kasada para yok. Meclis başkana yetki vermiş, Vakıfbank'tan değişken faizle 29 milyon liralık kredi alınmış. Bu kredinin faizi 11 ayda 21 milyonu bulmuş. Kredi borcu olmuş 50 milyon lira"  dedi.

SABİT FAİZ OLSA BÖYLE OLMAZDI

    Yalçınkaya "Yetki kötüye kullanılmış. Belediye zarara uğratılmış. Bu faiz sabit olsa böylesine büyük bir zarar oluşmazdı. Böyle bir tablo ile karşılaştık. Ki bu sadece bir örnek. Başka şeyler de var. Önümüz bayram. Şimdi bunları konuşarak ağzımızın tadını bozmayalım" ifadesini kullandı.

AKILLICA BİR İŞ DEĞİL

    Yalçınkaya "Akıllı bir tüccar veya işadamı böyle bir ekonomide değişken faizle kredi çekerse batacağını bilir. Yanlış bir uygulama yapılmış. Bu paralar halķın paraları. Halkın yararına kullanılmalı. Bankayla görüşüp faizin düşürülmesi ve borcun yapılandırılması için anlaşma yapmalıyız" dedi.

PİYASA BORCU ÇOK FAZLA

    Belediye meclisinin 8 Nisan pazartesi günü yapılan yeni dönemin ilk toplantısında konuşan Yalçınkaya göreve başladığında ilk işinin hesap işlerinden rapor almak olduğunu, 251 milyon liralık borcun çoğunluğunu piyasa borçlarının oluşturduğunu, özellikle seçim döneminde çok fazla lüzumsuz harcama yapıldığını söyledi.

OYLARI HELAL ETTİRMELİYİZ

    Yalçınkaya "Yapılan alımların faturaları önümüze borç olarak geldi. Öncelikle banka borcunu yoluna koyarak hepsinin üstesinden gelip Bartın halkının hak ettiği hizmetleri meclisimizle el ele vererek yerine getireceğiz. Aldığımız oyları helal ettirmemiz lazım" diye konuştu.

BÜTÇEMİZ BİZE YETER

    Bartın Belediyesinin 2023 bütçesinin ek bütçe ile birlikte 750 milyon, 2024 bütçesinin de 750 milyon olmak üzere 1.5 milyar lira olduğunu, bu paranın israftan, gösterişten uzak sadece halka hizmet için kullanılması halinde yeterli olacağını kaydeden Yalçınkaya meclis üyelerine başarılar dileyerek yeni dönemin hayırlı uğurlu olmasını istedi.

MÜSTERİH OLUN

    MHP listesinden meclise giren AKP'li üye Hüseyin Manav da söz alarak 'özveriyle çalışalım birlikte hizmet edelim' diyen başkan Yalçınkaya'ya "Biz de hizmet için buradayız.       

    Bartın yararına yapılacak her işte çalışmaya varız" dedi.

Manav başkan Yalçınkaya'nın banka kredisi eleştirisine yanıt olarak da "Bu kredinin mutlaka bir faizi olacaktı ama neden değişken faizle kredi kullanıldı onu bilmiyorum" diye konuştu.

EŞİT VE ADİL HİZMET

    Eşit ve adil hizmet anlayışı ile çalışacaklarını ifade eden Yalçınkaya "Paraları tasarruflu kullanırsak kaçakları ortadan kaldırırsak beklenen hizmetleri yapma noktasında bütçemiz bize yeter de artar bile. Halk bizim doğruluğumuza dürüstlüğümüze çalışkanlığımıza güvenerek oy verdi. Üzerimize düşeni yapmalıyız" şeklinde konuştu.

KARAKAŞ VE ENGİN BAŞKAN VEKİLİ

   Belediye Başkanı Rıza Yalçınkaya başkanlığında yapılan toplantıda başkan vekili, kâtip üye, encümen, komisyon ve birliklere üye seçimi yapıldı.

    17 üye ile CHP'nin çoğunluğu elinde bulundurduğu mecliste seçimler de buna göre sonuç verdi. Meclis 1. Başkan Vekili Selim Karakaş, 2. Başkan Vekili de Gülay Engin oldu.

    Kâtip Üyeler Seçil Yılmaz ve Umur Yücel olurken Sefai Sarıbaş, Coşkun Mollasalihoĝlu

ve Cüneyt Özdemir de encümene seçildi.

KOMİSYONLAR VE BİRLİKLER

    İmar ve Bayındırlık Komisyonuna da Selim Karakaş, Enes Gizli, Selin İpek Kef CHP grubundan Turgay Kabakçı ve Egemen Kemik de MHP grubundan oy birliğiyle seçildi.

    Plan Bütçe Komisyonu da Gülay Engin, Emin Titiz, Harun Özek CHP grubu, Kenan Dursun ve Aykut Ulu da MHP grubu şeklinde oluştu.

    Tarihi Kentler Birliğine katılmak üzere de Çağrı Gökdeniz Toscuoğlu asil üye olarak belirlendi.

    Mahalli İdareler Birliğine katılmak üzere de Sefai Sarıbaş, Betül Bozbulut ve Hayri Güneş asil üye seçildi.

FAALİYET RAPORUNA ŞERH

    9 maddelik gündemin 8. sırasında yer alan 2023 yılı faaliyet raporunun görüşülmesinde de rapor mali imkânlar iyi kullanılmadı şeklinde şerh düşülerek kabul edildi.

    Bu madde görüşülürken meclise Selim Karakaş başkanlık etti, Yalçınkaya üye sıralarına geçti. Daha sonra denetim raporu okundu ve onaylandı. Sonraki toplantı 2 Mayıs günü saat 16.00'da yapılacak.

25 ÜYENİN 7'Sİ KADIN

    17'si CHP 8'i MHP'den olmak üzere 25 üyeden oluşan, başkan Yalçınkaya ile birlikte CHP'nin 18 oy hakkına sahip olduğu mecliste 7 kadın üye bulunuyor. İlk kez kadınlar belediye meclisinde bu kadar çok temsil ediliyor.

Haber: Arif ÜÇLER

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Başkan Yalçınkaya’nın Ramazan Bayramı Mesajı

Başkan Yalçınkaya’nın Ramazan Bayramı Mesajı

08-04-2024 - YEREL YÖNETİMLER

Vali Arslan'ın Ramazan Bayramı Mesajı

Vali Arslan'ın Ramazan Bayramı Mesajı

08-04-2024 - YEREL YÖNETİMLER

Haber Sitemizde Yayınlanan Haber ve Köşe Yazılarının Hukuki Sorumlulukları Kendilerine Aittir