100. YIL SEVİNCİ!

6 Eylülde dalya diyen Bartın Gazetesinde kutlamalar başladı.

GÜNCEL - 06-09-2023 21:45 1245 kez okundu.

100. YIL SEVİNCİ!

Taşhan Ihlamur Kafe’de 100. Yıl pastası kesildi, gazete için özel hazırlanan 100. Yıl şarkısı söylendi.

    Bartın’ın ve Anadolu basınının önemli günleri arasında yer alan Bartın Gazetesinin kuruluş yıldönümünün 100’üncüsü Taşhan’daki Ihlamur Kafe’de büyük bir sevinç ve heyecanla kutlandı. Resmi ilan alan gazetelerin güçlükle ayakta durduğu sektörde sadece abone ve özel ilan geliriyle bir asrı geride bırakma başarısı gösteren Bartın Gazetesinin sevinç ve heyecanına meslektaşları da ortak oldu.

Renkli görüntüler vardı

    Çok sayıda gazetecinin katılımıyla gerçekleşen kutlamada 100. Yıl pastasını Bartın Gazetesi sahibi Esen Aliş, eşi Tuğba Aliş, oğlu Cemal ve kızı Gizem ile torunu Uras birlikte kesti. Sözleri gazetenin yazarlarından Tarık Çıtak’a, bestesi Sinan Sezer’e ait olan 100. Yıl Dalya şarkısının da seslendirildiği kutlama renkli ve coşkulu geçti. Türkiye’de yayınını kesintisiz sürdüren en eski ikinci gazete olan Bartın Gazetesinin 100. Yıl kutlamasına katılanlara yaş ve kuru pasta ile çay ikram edildi.

Geçmiş olsun Erkan abi

    Gazete yazarlarından Mehmet Demircioğlu, Tarık Çıtak, Arif Üçler ve Çetin Asma’nın da hazır bulunduğu kutlamaya yazar Erkan Aşçıoğlu rahatsızlığından dolayı katılamadı. 1977-1981 yılları arasında babası ünlü yazarımız Rıfat Ilgaz’ın yazdığı “Bizden Sual Olunursa” isimli köşede yazılarını yazan ve Düzce Akçakoca’da yaşayan Defne Ilgaz’da kutlamada hazır bulunamadı.

Okurlara teşekkür

    Asırlık gazetenin kurucusu, Bartın’ın eski belediye başkanlarından, Sinop'un eski milletvekillerinden babası İbrahim Cemal Aliş vefat ettikten sonra 1977’de görevi devralan Esen Aliş bu önemli günde sevinç ve heyecanını paylaşan herkese teşekkür etti. Gazeteyi büyük zorluklarla yaşattıklarını belirten Esen Aliş “Bizi bugünlere getiren okurlarımıza verdikleri desteklerden dolayı çok teşekkür ediyoruz” dedi. Düğün gibi kutlamada bol bol hatıra fotoğrafları çektirildi.

    Ihlamur Kafe’nin sahibi Osman Turna’da kutlamaya katılanlarla tek tek selamlaşarak Esen Aliş’i, ailesini ve yazarları tebrik etti.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Eski dostlar buluştu!

Eski dostlar buluştu!

12-04-2024 - GÜNCEL

Çakan'la bayramlaştık!

Çakan'la bayramlaştık!

11-04-2024 - GÜNCEL

Haber Sitemizde Yayınlanan Haber ve Köşe Yazılarının Hukuki Sorumlulukları Kendilerine Aittir