SAĞLIK
Giriş Tarihi : 27-01-2024 19:57   Güncelleme : 14-02-2024 21:17

'Kendimizi sürekli güncellemeliyiz'

30 yıl sonra dünya çok daha farklı bir yer haline gelecek.

'Kendimizi sürekli güncellemeliyiz'

    Özel Bartın AKTIP Hastanesinin kurucusu, Kişisel Gelişim Uzmanı Refik Akmaz 9'uncu konferansını verdi.

    Belediye Sosyal Tesisler'inde AKTIP Teknoloji ve Sosyal Bilimler Derneği tarafından düzenlenen 'İnsan hafızası ve yazılımı' konulu konferansta konuşan Akmaz teknolojinin sürekli güncellenen yeni yazılımlarla durmadan geliştiğini, Elon Musk'ın '30 yıl sonra çok daha farklı bir dünyada yaşayacağız' sözüne kısa bir süre önce yaptığı Almanya ziyaretinde onun ürettiği elektrikli arabaya binince çok daha iyi anladığını söyledi.

İNSANIN GÜCÜ VE AKLI SINIRSIZDIR

    Burada verdiği konferansın küçücük bir cep telefonunun yaptığı çekimle aynı anda dünyanın her tarafından izlenebildiğine dikkat çeken Akmaz bu telefonların 30 yıl önce böyle bir özelliğe sahip olmadığını ve daha büyük olduğunu kaydederken "İnsan sınırsız bir güce ve akla sahiptir. Allah insanı mükemmel yarattım diyor. Bugün gördüğümüz bütün gelişmeler, ilerlemeler insanın yazılımları sayesindedir" dedi.

HAYAL KURMALIYIZ VE İSTEMELİYİZ

    İnsan yeter ki istesin yapamayacağı hiçbir şey yoktur ama bunun için bir işi yaparken asla vazgeçmemek gerekiyor diyen Refik Akmaz kendisinden örnek vererek hayal etmenin önemine dikkat çekerken "30 yıl önce sağlık sektörüne adım atarken özel hastane kurmayı hayal etmiştim ve bu hayalim gerçek oldu. Hayal etmek gerçekleştirmenin yarısıdır. Çocuklarınıza hayal kurmayı öğretin" şeklinde konuştu.

BİRBİRİMİZİ TEŞVİK ETMELİYİZ

    Kendisini dinleyenlere bir insan ne yapıyorsa siz de onun aynısını yapabilirsiniz diyen Akmaz "Sana ne bana ne dememeliyiz. Uzaya biz neden gidemiyoruz? Çünkü gitmemek gidememek için bütün yazılımları çocuklara yüklüyoruz. Toplum olarak birbirimizi sınırlamak yerine teşvik etmeliyiz. Alışkanlıklarımız, ezberimizdekiler bizim yazılımlarımızdır. Kendimizi tanıyarak, gücümüzün farkına vararak, yazılımlarımızı sürekli güncelleyerek başarılı olabiliriz. Bu eğitim çalışmalarımızın temelini oluşturan 'mutlu aile başarılı çocuk' hedefine bu sayede ulaşabiliriz" diye konuştu.

İNSANLIK İNSANLARA EMANET

    İnsanlığın insanlara emanet olduğunu belirten Akmaz "Bilgi de bardağa doldurulan su gibi bir noktadan sonra taşar. Bu konferanslarla ben de sizlere bildiklerimi, yaşadıklarımı anlatıyorum, topluma faydalı olmaya çalışıyorum bunları yaparken kendimi de geliştirmeye devam ediyorum" dedi.

SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİMİZ VAR

    AKTIP Teknoloji ve Sosyal Bilimler Derneği olarak sosyal sorumluluk projeleri üzerine çalışmalar yaptıklarını da anlatan Akmaz "İstihdam bürosu kuruyoruz. Şu sıralar kadın istihdamını destekleyen bir proje üzerinde çalışıyoruz. Üç boyutlu yazıcı üretimine,  Ar-ge merkezine yönelik bir çalışmamız da var. Bunları üniversite, İş-kur ve Bakka ile işbirliği halinde gerçekleştiriyoruz" ifadesini kullandı.

BİLGİNİN ZEKÂTI HEPSİNİ VERMEKTİR

    Sosyal sorumluluk bilinciyle yaptığı çalışmalarla Bartın'ın sosyal hayatına değer katan Refik Akmaz "Servetin zekatı yılda yüzde 2,5. Bilginin zekatı ise yüzde 100'dür. Bildiklerimizin hepsini toplumla paylaşmalıyız" diye konuştu.

ASLOLAN İNSANDIR

    İnsanla robot arasındaki farka da değinen Akmaz yapay zekadan robottan korkulmaması gerektiğini, her şeyin merkezinde insan olduğunu, robotu, yapay zekayı da yapanın insan olduğunu, onların hareketlerinin kendilerine yüklenen bilgilerle sınırlı olduğunu, bunun dışında bir şey yapamayacaklarını söyledi.

Haber/ Fotoğraflar: Arif Üçler

AdminAdmin