Yaşlı kadını 99 bin TL dolandıran zanlılar yakalandı

2 kişi çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.

ASAYİŞ - 28-05-2022 10:51

Bartın’da yalnız yaşayan 80 yaşındaki H.B. isimli kadını 99 bin TL dolandıran zanlılar eşzamanlı operasyonla kıskıvrak yakalandı.

    Bartın İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri önemli bir operasyona imza attı. Bartın’da 29/09/2021 günü meydana gelen “Nitelikli Dolandırıcılık” olayında iki kişi eş zamanlı operasyonla kıskıvrak yakalandı.

    Bartın’da yalnız yaşayan 80 yaşındaki H.B. isimli kadın 2 kez dolandırıcıların hedefi oldu. İlk sefer dolandırıcılara ziynet eşyalarını kaptıran yaşlı kadın ikinci kez de dolandırıcıların hedefi oldu ve 99 bin TL parasını dolandırıcıların hesabına aktardı.

H.B. isimli kadın 2021 yılında telefon dolandırıcılarının kurbanı oldu.

    H.B. ismindeki yaşlı kadın ilk dolandırıcılık olayında kendisini telefonla arayıp Polis olarak tanıtan şahısların “adınıza sahte kimlik çıkartılmış, sahte kimlik çıkaran şahıs altın çalmış ve çaldığı altınları sizin evde sakladığını söylüyor, sizdeki altınları incelemek için almamız gerekiyor” şeklinde ifadelerine inanıp ziynet eşyalarını kapıya kadar gelen dolandırıcılara kaptırdı.

     Dolandırıldığını anlayan H.B.’nin müracaatı üzerine Bartın Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesi ile Bartın İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekiplerince dolandırıcıların yakalanması için çalışma başlatıldı.

      Yapılan çalışmalar sonucunda olayın faili otobüs ile Adana’ya doğru giderken ziynet eşyaları ile birlikte Ankara’da yakalanıp adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi. Ele geçirilen ziynet eşyaları ise H.B. isimli yaşlı kadına geri teslim edildi.

AYNI YAŞLI KADIN GEÇTİĞİMİZ NİSAN AYINDA DOLANDIRICILARIN HEDEFİ OLDU

    Geçtiğimiz Nisan ayında 80 yaşındaki H.B. yeniden dolandırıcıların hedefi oldu.

Bu defa H.B.’yi arayan dolandırıcılar yaşlı kadına; FETÖ Terör Örgütü ile bağlantısının olduğunu, konunun incelenmesi gerektiğini, bu süre içerisinde ise ziynet eşyalarını devlet güvencesi altına alacaklarını söyleyip altınlarını nakite çevirmesini ve paranın da belirttikleri hesaba havale etmesi istenildi.

    Yaşlı kadın H.B. dolandırıcıların istediği gibi kuyumcuya gidip altınlarını nakite çevirdikten sonra dolandırıcıların verdiği hesaba 99 bin TL yatırdı.

Yaşlı kadını yeniden dolandıran şahısların yakalanması için başlatılan çalışmalar sonucunda şüpheli 2 şahıstan birinin İstanbul’da diğerinin ise Van ilinde olduğu tespit edildi.

İki şüpheli gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarda yakalanarak gözaltına alınırken yapılan aramalarda çok sayıda banka kartı, cep telefonları, 11 bin 339 TL ve 2 bin dolar nakit para ele geçirildi.

    2 Şüpheli zanlı çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Admin

Günün Diğer Haberleri