İlklere, yeniliklere devam!

Refik Akmaz şimdi de ilimize özel istihdam bürosu kazandırdı...

GÜNCEL - 01-05-2024 10:04

    İş arayanların elverişli oldukları işlere yerleştirilmesine ve çeşitli işler için uygun kişiler bulunmasına aracılık yapan veya geçici iş ilişkisi kuran bir firmaya sonunda Bartın'da kavuştu.

BİR İLKE DAHA İMZA ATTI

 Bartın'ı özel hastane ile tanıştıran, teknolojinin geldiği son nokta 3D yazıcı üretimiyle de başka bir ilke imza atan, kişesel gelişim uzmanı olarak verdiği konferanslarla da adından söz ettiren ilimizin önde gelen girişimcilerinden Refik Akmaz'ın kurduğu özel istihdam bürosu AKTIP Kariyer Akademisi adı altında hizmete girdi.

RUHSATI İŞKUR MÜDÜRÜ VERDİ

 İş ve işçi bulmaya aracılık faaliyeti ile işgücü piyasası, istihdam ve insan kaynaklarına yönelik hizmetleri yürütecek olan büronun Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı onaylı izin belgesi (ruhsatı) bakanlığa bağlı Çalışma ve İş Kurumu (İşkur) Bartın İl Müdürü Ali Solak tarafından verildi.

BARTIN'DA İLK KARADENİZ'DE 4'ÜNCÜ

 İşkur Bartın İl Müdürü Ali Solak'ın takdim ettiği "Özel İstihdam Bürosu İzin Belgesi" ile resmen hizmete giren ve Bartın Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne bağlı olarak faaliyet gösterecek olan AKTIP Bartın Teknoloji Geliştirme ve Danışmanlık A.Ş. (AKTIP Kariyer Akademi) Özel İstihdam Bürosu Karadeniz Bölgesi'nin 4.üncü, Bartın'ın ilk “Özel İstihdam Bürosu" oldu.

İSTİHDAMA KATKI SAĞLAYACAK

Şirket Sahibi Refik Akmaz ile Özel İstihdam Bürosu Yetkilisi Esra Çınçın'ın da hazır bulunduğu, imza ve belge takdim töreninde konuşan Çalışma ve İş Kurumu Il Müdürü Ali Solak Özel İstihdam bürosunun ilimiz ve bölgemiz istihdamına katkı sağlayacağına inandığını söyledi.

DOĞRU EŞLEŞTİRME ÇOK ÖNEMLİ

 Özel İstihdam Bürosu Şirket Sahibi Refik Akmaz ise işsizliğin, ülkemizin önemli problemlerinden biri olduğunu, diğer yandan bölgemizde bir çok sektörde nitelikli işgücü temini konusunda çeşitli sorunlar yaşandığını, işsiz sayısındaki artış ve işletmelerin artan işgücü ihtiyacı arasında çelişkili bir durum söz konusu olduğunu, en değerli zenginliğimiz olan insan kaynaklarından en iyi şekilde faydalanmak gerektiğini, yeni kurulan özel istihdam bürosunun işveren ve adaylar için doğru eşleştirmeler yaparak bölgesel kalkınmaya katkı sağlamayı hedeflediğini ve AKTIP Kariyer Akademi'nin şehrimize ve bölgemize hayırlı ve uğurlu olmasını dilediğini ifade etti.

MESUL MÜDÜR ESRA ÇINÇIN

 İşkur'da yapılan ruhsat töreninde hazır bulunan Esra Çınçın, Köyortası mahallesi İskele caddesinde yer alan AKTIP Kariyer Akademisi Özel İstihdam Bürosunun mesul müdürü olarak görev yapıyor.

AVRUPA'DA ÇOK YAYGIN, ÜLKEMİZDE 2003'TE BAŞLADI, BARTIN'A 2024'TE GELDİ

 Müşteri şirketler adına emek piyasasında işçi bulma aracılığı yapan özel istihdam büroları, 2003 yılında, 4904 sayılı İşkur Kanunun yürürlüğe girmesiyle düzenlendi. 2016 yılında çıkarılan özel istihdam büroları yönetmeliğiyle de bu bürolara yapmakta oldukları aracılık faaliyetlerinin dışında ayrıca geçici iş ilişkisi kurma yetkisi de verildi.

Haber: Arif ÜÇLER

Günün Diğer Haberleri