Fidanlığıma dokunma, Meyve ağaçlarımı kesme

Bartın Emek Demokrasi ve Çevre Platformundan basın açıklaması.

ÇEVRE - 18-03-2023 12:29

FİDANLIK: Tarıma elverişli toprak yapısına sahip olduğu için damızlık tohum ve meyve ağaçlarının vücut bulduğu yerde akıl ve bilim dışı projenin ne işi var?

    Bartın Fidanlıktaki Millet Bahçesi İnşaatı çalışmalarına tepki gösteren Emek Demokrasi ve Çevre Platformu üyeleri basın açıklamasında bulundu. Açıklamayı Emek Demokrasi ve Çevre Platformu adına Bartın Halkevi Başkanı Emin Öztürk yaptı. Öztürk açıklamasında; “İşte çağları aşan büyük usta bu günleri de anlatıyor.

    Fidanlığıma dokunma şiarıyla bugün burada toplanmış bulunuyoruz. Hoş geldiniz yeşilimize sahip çıkacağız diyenler.

    Hoş geldiniz denizlerimize sahip çıkıyoruz diyenler. Hoş geldiniz sularımıza ve derelerimize dokunmayın diyenler, hoş geldiniz sokaktaki sahipsiz dilsiz dostlarımızın dertlerini dert edinen güzel insanlar ve hoş geldiniz halkın tarafında cesurca Bartın’ı yazan basın çalışanları.

    Kısacası hoş geldiniz Bartın ve ülke için doğruları yılmadan ve korkmadan haykıran vicdanlı, dürüst, yılmaz ve teslim alınamamış güzel insanlar hepiniz hoş geldiniz.

    Yirmi bir yıldır sadece inşaat ekonomisi ile ülkeyi yönetebileceğini sanan siyasi iktidar dereye, suya, ovaya döktüğü betonların altında ülkeyi, insanlarımızı ve geleceğimizi yok etti.        

Anlaşılan bu kadar büyük felaketler ve yıkımlar siyasi iktidarın aklında ve vicdanında hiç karşılığını bulmamış ki bu gün burada Bartın içindeki tek yeşil alanı ve kuşların, böceklerin, evi olan bu güzelim yeri: talan edip burayı da betona gömerek telafisi olmayan zararların mimarı olmak istiyorlar.

    Ülkece geçtiğimiz ay yaşadığımız deprem felaketini hemen unutmuş gibi Bartın’daki tek toplanma alanına bunu nasıl yaptıklarının gerçekten izahı yoktur herhalde. Ülkece bu kadar ekonomik zorluklar içindeyken ülke Bakanının bile vatandaştan kahvaltılık, reçel, çay ve terlik bağışı isteği ile bu kadar anlamsız paranın ve kaynakların burada betona gömülmesini anlamak oldukça güç. İnsanların şatafat ve gösterişten öte işe, aşa ve insanca yaşayacak ekonomik önlemlere ihtiyaçları var.

    Bartınlıların ortak değerlerinden biri olan FİDANLIK: herkesin yolundan geçerken içi huzur dolduğu şehrin stresinden bir nebze uzaklaşabildiği, derin dost sohbetlerinin edildiği, dört mevsimin tüm güzelliklerinin yaşandığı şehrin ortak hafızalarından biridir bu insanların hafızları ve sağlıklı bir çevrede yaşama hakkı ile alıp veremediğiniz nedir.

    FİDANLIK: Tarıma elverişli toprak yapısına sahip olduğu için damızlık tohum ve meyve ağaçlarının vücut bulduğu yerde akıl ve bilim dışı projenin ne işi var? Beyler: tarımla, doğal tohumlarla ne alıp veremediğiniz var.

    FİDANLIK: Orada yıllardır yetiştirilen tarımsal ve hayvansal ürünler devlete için gelir kapısı halk için ise doğal ve uygun fiyatlarda besin bulunabilen yerdi bu üretim ve tüketim biçimi sizi niye rahatsız ediyor.

    Bizler Bartın’ın toprağına, suyuna, havasına, denizine, deresine, yeşiline kısaca doğasına sahip çıkan Bartın Emek ve Demokrasi güçleri olarak soruyoruz:

    Depremzedeler için gerekli olan temel yaşamsal öncelikler dururken buradaki alelacele yıkımın sebebi nedir? Yangından mal mı kaçıyor?

    Duyumlarımıza göre iki ihale yapıldığını öğrenmiş bulunuyoruz 2021 yılında 33,463,000 lira olan ihale neden iptal edilip yerine 97.507.000 liralık ihale yapılmıştır.

    Böylelikle %300 gibi devasa bir fark halka ait olan halkın parası kimlere nasıl peşkeş çekilmiştir.” dedi

Günün Diğer Haberleri